Evinizde fırın lezzetini yakalamak ister misiniz? Patatesli pide tarifi ile bu mümkün! Mayalı hamur ve enfes patatesli iç harcıyla hazırlayacağınız pideler, herkesin favorisi olacak. Peki, evde patatesli pide nasıl yapılır?

Patatesli pide, geleneksel lezzetleri evde denemek isteyenler için mükemmel bir seçenek. Bu tarifle, mayalı hamurun yumuşaklığı ve patatesli iç harcın lezzeti bir araya geliyor. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz patatesli pide tarifi.

Lezzetli ve pratik bir pide tarifi mi arıyorsunuz? Patatesli pide, herkesin kolaylıkla yapabileceği ve severek tüketeceği bir lezzet. Mayalı hamur ve baharatlı patatesli iç harcıyla hazırlanan bu pideler, sofralarınıza lezzet katacak.

MALZEMELER

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
1 paket instant maya
1 yumurta sarısı (üzeri için)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

Kaşarlı Börek sırrı: Bu basit malzemelerle nasıl mükemmel olur? Kaşarlı Börek sırrı: Bu basit malzemelerle nasıl mükemmel olur?

Yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı pekmez

İç malzemesi;

4 adet orta boy patates
1 orta boy soğan
Bir miktar toz kırmızıbiber
Bir miktar karabiber
Bir miktar tuz

TARİF

Hamur yoğurma kabına 2 veya 3 bardak un koyup instant mayayı ve şekeri koyup karıştırın. Daha sonra sütü ve suyu ılık olarak ekleyin.
Sıvıyağı ve tuzunu atıp yoğurmaya devam edin. Azar azar unu ekleyip ele hafif yapışan yumuşak hamur elde edin.
Üzerini temiz bir bezle örtün ve bir saat mayalandırın.
Hamur mayalanırken patatesleri soyup kuşbaşı doğrayın ve sıcak su ile haşlayıp ezin.
Soğanı doğrayıp bir miktar sıvıyağ ile kavurun. Patateslerin içine koyun. Baharatlarını ve tuzu katıp karıştırarak biraz soğumasını sağlayın.
Bu tarif ile hazırlanan hamurdan 16 beze çıkıyor. Uzunlamasına azıcık unlayarak merdaneyle açın ve patates harcından koyun.
Hamuru iki taraftan birbirine tutturun ve alt kısmını yağlı kağıt serili tepsiye koyun.
Üzerine yumurta sarısını pekmezle karıştırıp sürün. önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak pişirin.
Yaklaşık 25 dakika içerisinde pideleriniz pişmiş olacaktır.

Yaklaşık 25 dakika içerisinde fırından çıkacak olan patatesli pideleriniz, sıcak servis edildiğinde daha da lezzetli olacaktır. Bu tarifle evde kolayca hazırlayabileceğiniz pideler, ailecek keyifle tüketebileceğiniz bir lezzet sunuyor. Afiyet olsun!