Kahvaltılarınızı şenlendirecek dev açmalar yapmaya ne dersiniz? Bu tarif ile kolayca hazırlayabileceğiniz, uzun süre bayatlamayan, yumuşacık açmaların tadına bakın. İşte adım adım anlatımı…

Açma severler buraya! Bu tarif ile evde pamuk gibi açmalar yapabilirsiniz. Üstelik çok kolay ve pratik. Ölçüsü tam, uğraştırmıyor. Şimdi kolları sıvayın, mutfağa geçin.

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Açma yapmanın sırlarını merak ediyor musunuz? Bu tarif ile evde tel tel ayrılan, lezzetli ve kabarık açmalar yapabilirsiniz. Malzemeleri hazır edin, yapılışı çok basit. İşte püf noktaları…
 

MALZEMELER

5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (sarısı üstleri, beyazı hamur için)

NASIL YAPILIR?
Geniş bir yoğurma kabına süt, su, şeker ve mayayı alın. Hepsini güzelce karıştırıp 5 dakika kadar bekleyin. 

Yumurtaların beyazlarını karışıma ekleyin. Ardından sıvı yağı da ilave edip karıştırın. 

Azar azar un ekleyerek elinizle yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin. 

İşlem bitince üzerini temiz bir bezle kapatıp bir saat dinlendirin. 

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamurları uzun ve ince şeritler yapın. Daha sonra iki ayrı parça alıp uçlarından birleştirin, birbirinin üzerine çevirerek örgü şekli verin. İki uçlarını birleştirip halka yapın.

Şekillendirdiğiniz açmaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 

180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Mümkünse sıcak sıcak servis edin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Not: Hazırlamadan önce tüm malzemeleri dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Bu püf noktasını uyguladığınızda açmalarınız harika olacak, beklediğinizden daha fazla kabaracak.