Geçtiğimiz günlerde Galatasaray ile Panathinaikos arasında oynanan dostluk maçının ardından, tribünlere yaptığı ‘3-1’ hareketi ile gündeme gelen Ergin Ataman’ın özrü Fenerbahçe tarafından kabul edilmedi. Sarı-lacivertli kulüp, Ataman’ın A Milli Takım'ın başında olduğu sürece milli takıma oyuncu göndermeme kararı aldı. İşte yaşanan olayların detayları...

Galatasaray-Panathinaikos Maçı: Ataman’ın ‘3-1’ İşareti Tepki Topladı

Galatasaray ile Panathinaikos 24 Eylül 2024’te bir dostluk maçında karşı karşıya geldi. Yunan temsilcisi Panathinaikos, Galatasaray’ı 85-56 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Maçın ardından Galatasaray taraftarları, Panathinaikos'un ve Türkiye A Erkek Milli Basketbol Takımı'nın başantrenörü olan Ergin Ataman’ı tribünlere çağırdı. Taraftarların ilgisine teşekkür eden Ataman, sonrasında '3-1' hareketi yaparak, 21 Eylül’de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray futbol maçına gönderme yaptı. Bu hareket, Fenerbahçe camiasında büyük bir tepkiyle karşılandı.

Ergin Ataman Özür Diledi: “Kırdığım Tüm Fenerbahçe Camiasından Özür Dilerim”

Olayın büyümesi üzerine Ergin Ataman, sosyal medya hesabı üzerinden bir özür mesajı yayımladı. Ataman, yaptığı açıklamada hareketin planlanmamış olduğunu ve Fenerbahçe camiasını hedef almadığını belirtti. Şu ifadeleri kullandı:

“Galatasaray ile oynanan dostluk maçı sonrasında taraftarın ilgisi karşısında öncelikle klasikleşen yumruk sevincimi, sonrasında da planlanmamış bir şekilde, basına da yansıyan ‘3-1’ hareketini yaptım. Bu hareketi yaparken bir camiayı hedef alma veya rencide etme amacım kesinlikle olmamıştır. Dünkü hareketimin Fenerbahçe camiasında yarattığı rahatsızlığın farkındayım ve bu durumdan dolayı samimi üzüntümü belirtmek isterim. Yaşanan olay dolayısıyla kırdığım tüm Fenerbahçe camiasından özür dilerim.”

Fenerbahçe’den Sert Yanıt: “Milli Takıma Sporcu Göndermeyeceğiz”

Ergin Ataman’ın özrüne rağmen, Fenerbahçe Spor Kulübü bu hareketi kabul etmedi ve milli takıma oyuncu göndermeme kararı aldı. Kulübün açıklamasında, Ataman’ın Milli Takım Başantrenörlüğü görevine yakışmayan bir tavır sergilediği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“A Erkek Milli Takımı Başantrenörü şahsın, 24 Eylül 2024 tarihinde antrenörlüğünü yaptığı takımın maçının ardından tribünler üzerinden kamuoyuna sergilediği tavır herkesin malumudur. Karakteri, bugüne dek ortaya koydukları, tavrı ve tarzıyla misyonu belli olan bu şahsın, milyonlarca izleyicinin önünde yaptıkları ‘Milli Takım Başantrenörlüğü’ saygınlığı ve kimliği ile taban tabana zıttır. Milli Takım hepimizin takımıdır. Bu takımın parçası olan her kişi bu durumun farkında olarak davranmak zorunda ve sorumluluğundadır.”

Ahmet Çakar'dan flaş iddia: Ertem Şener Beyaz Futbol'u bıraktı mı? Ahmet Çakar'dan flaş iddia: Ertem Şener Beyaz Futbol'u bıraktı mı?

Fenerbahçe’nin Kararı: Ataman Görevde Olduğu Sürece Milli Takıma Oyuncu Yok

Fenerbahçe, Ergin Ataman’ın özür açıklamasını reddederek, A Erkek Milli Takımı'na oyuncu göndermeme kararı aldığını duyurdu. Kulüp, Ataman’ın Milli Takım Antrenörü olduğu süre boyunca bu kararın geçerli olacağını belirtti.

“Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haddini aşan bu şahıs; ‘saygınlık, tarafsızlık gibi’ olmazsa olmaz nitelikleri gerektiren bu görevde olduğu süre boyunca, A Erkek Milli Takımımıza sporcu göndermeme kararı aldığımızı kamuoyuna bildiririz.”