Ağlayan pasta, yoğun çikolata tadıyla tatlı severlerin favorisi. Bu tarifle, enfes kek ve özel sosu sayesinde hem pratik hem de lezzetli bir pasta yapabilirsiniz. Misafirlerinizi büyüleyecek ağlayan pasta tarifini adım adım öğrenmek için okumaya devam edin.

Tatlı krizlerine çözüm olacak ağlayan pasta tarifi, pratik yapımı ve enfes lezzetiyle dikkat çekiyor. Kekinden sosuna kadar tam kıvamında hazırlayabileceğiniz bu pasta, herkesin beğenisini kazanacak. İşte adım adım ağlayan pasta yapımı...

Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır?

Misafirlerinizi etkilemek ve sofralarınıza lezzet katmak için ağlayan pasta tarifi tam size göre. Yoğun çikolata tadıyla ve enfes kek dokusuyla bu tatlı, pratik adımlarla kolayca hazırlanabilir. Tam kıvamında ağlayan pasta nasıl yapılır? İşte detaylar...

MALZEMELER

Kek hamuru için:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı soğuk süt

Ara kısmı için:

2 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt

Üst kısmı için:

1 paket çikolata sosu
40 gram bitter çikolata (ya da sütlü çikolata)

TARİF

Önce kek hamurunu hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz, sütü yağı ilave ediyoruz, kakao ilave ediyoruz, unu kabartma tozunu ekliyoruz.
Büyük boy yada orta boy borcamın altını yağlayıp harcı döküyoruz. 170 derece fırında 35.40 dakika pişiriyoruz. Bir kürdan yardımıyla içini kontrol ediyoruz. Pastaya kürdanı batırıyoruz, yapışmıyorsa pişmiştir.
İlk sıcaklığı çıkan pastaya kürdanla delikler açıyoruz, soğuk sütü üzerine gezdiriyoruz. Krem şantiyi iyice çırpıyoruz köpürtüyoruz, kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Tamamen soğumuş pastanın üzerine eşit yayıyoruz pastayı dolaba kaldırıyoruz. Çikolata sosunu paketin üzerinde ki yazılı şekliyle hazırlıyoruz, kıvam alınca ocağı kapatıyoruz.
İçine çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Çikolata sosa katmasanız da olur. Sosu soğumaya alıyoruz.
Tam soğuyan sosu eşit olarak pastanın üzerine döküyoruz.
Dolapta 4.5 saat dinlenmeye bırakıyoruz.

Ağlayan pasta tarifi ile hem pratik hem de enfes bir tatlı hazırlayarak misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Yoğun çikolata tadı ve tam kıvamında kekiyle bu pasta, herkesin beğenisini kazanacak. Denemek için hemen malzemeleri hazırlayın. Afiyet olsun!