Su böreği, Türk mutfağının en sevilen ve özel tatlarından biridir. İnce açılan yufkaların peynir ve tereyağı ile buluşmasıyla oluşan bu lezzet, özel günlerde ve davetlerde sofraların vazgeçilmezi olmuştur. Siz de evinizde bu nefis böreği yapmak ister misiniz? İşte, adım adım su böreği tarifi ve yapımında dikkat etmeniz gereken püf noktaları!

Tarif:

Malzemeler:

Hamuru için:

6 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

İç harcı için:

500 gram beyaz peynir
1/2 demet maydanoz (isteğe bağlı)

Ara katmanlar için:

200 gram tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Hamurun Hazırlanması:

Yumurtaları geniş bir kaba kırın, tuzu ekleyin ve karıştırın. Yavaş yavaş suyu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.

İç Harcın Hazırlanması:

Beyaz peyniri ufalayın. Maydanozu ince ince doğrayıp peynirle karıştırın.

Hamurun Açılması ve Pişirilmesi:

Dinlenen hamuru 12 eşit bezeye bölün. İlk bezeyi un yardımıyla ince bir yufka olacak şekilde açın. Diğer bezeleri de aynı şekilde açın.
Açtığınız yufkaları kaynar su dolu büyük bir tencerede 1-2 dakika haşlayın, ardından soğuk suya alarak süzün.

Böreğin Hazırlanması:

Fırın tepsisini yağlayın. İlk yufkayı tepsinin tabanına serin. Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından fırça ile yufkanın üzerine sürün. İkinci yufkayı haşlamadan üzerine serin ve yine yağlayın.
Üçüncü ve dördüncü yufkaları haşlayarak tepsiye yerleştirin, aralarına yağ sürün. Beşinci yufkayı da haşlayın, üzerine peynirli harcı yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde haşlayarak ve yağlayarak kat kat dizin.
Son katmanı kapatmadan önce üzerini yumurta sarısı ile fırçalayabilirsiniz.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın sarısı olana kadar, yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

İşte, sofralarınızı süsleyecek nefis su böreği tarifimiz hazır! Hem geleneksel hem de modern sofraların vazgeçilmez lezzeti olan bu börek, her lokmada sizi çocukluğunuzdaki o eşsiz tatlara götürecek. Su böreğini yaparken kullanacağınız kaliteli malzemeler ve özenli yapım süreci, lezzeti bir adım öne çıkaracak. Şimdiden afiyet olsun!