El açması zannedilecek kadar lezzetli ve kolay bir kıymalı börek tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Hazır yufka ile sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu kıymalı tepsi böreği tarifi ile misafirlerinizi şaşırtacaksınız. Hem pratik hem de nefis bir lezzet arayanlar için mükemmel bir seçenek.

Çay saatlerinde misafirlerinize sunabileceğiniz, hazırlaması kolay ve lezzeti dillere destan bir kıymalı börek tarifi ile karşınızdayız. Hazır yufka kullanarak el açması tadında bu tepsi böreğini sadece 20 dakikada hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım tarifimiz.

Misafirlerinize hazırlayacağınız, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle damak çatlatacak bir kıymalı börek tarifi arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Hazır yufka ile el açması lezzetinde kıymalı tepsi böreğini sadece 20 dakikada hazırlayabilirsiniz. Pratik ve nefis bir tarif için işte detaylar.

Kıymalı Tepsi Böreği İçin Malzemeler

Börek İçin:

5 adet yufka
1 şişe soda
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı

İç Harcı İçin:

500 gram kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 adet salçalık kırmızıbiber
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
Kimyon
Karabiber
Kırmızı pul biber

Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

İç Harcı Hazırlayın:

Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Ardından kıymayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. İnce doğranmış biberleri ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Baharatları ekleyip 3 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.

Yufkayı Serin:
Yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufkayı serin, kenarları tepsiden sarkabilir. Kıymalı harcı yufkanın üzerine yayın ve kalan yufkaları da üzerine serin.

Üzeri İçin Sos Hazırlayın:
Tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları böreğin üzerini kapatacak şekilde düzenleyin. Soda, süt, yumurta ve yağı bir kasede çırparak hazırladığınız sosu böreğin üzerine dökün.

Pişirin:
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, böreğin üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Servis Edin:
Böreğin ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Kıymalı tepsi böreği tarifimizle misafirlerinize lezzet dolu anlar yaşatın. Hazır yufka ile el açması tadında bu börek tarifi hem pratik hem de nefis. İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilir, sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Afiyet olsun!