Börek yapmak sanatla eşdeğerdir. Ancak sanat, ekonomik de olabilir. İşte size az malzeme ile bir tepsi dolusu börek yapmanın püf noktaları. Hem cebinize hem damak tadınıza hitap eden bu tarifi mutlaka denemelisiniz...
Elinize aldığınızda çıtır çıtır, ısırığınızda ise lezzet patırtısı bir börek tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Üstelik bu tarif öyle bir tarif ki, hem ekonomik hem de inanılmaz lezzetli. Hazır mısınız? O zaman başlayalım...
Malzeme Listesi
Böreklerin hamurunu hazırlamak için;
1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Börek hamurlarına sürmek için;
3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin
Böreklerin iç harcı için;
100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir
Böreklerin üzerleri için;
1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı
Tarifi
Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.
Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.
Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.
Kolay gelsin ve afiyet olsun.
Sonuç olarak, bu ekonomik ve lezzetli börek tarifi ile hem cebinizi düşünmüş olacaksınız hem de sofralarınızı zenginleştireceksiniz. Az malzeme ile yapılan bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak ve evinizdeki börek yapma ritüelinizi değiştirecek. Deneyin, pişirin, afiyetle yiyin!