İzmir'in meşhur tatlısı İzmir Bombası'nın tarifi şimdi sizlerle. Yapımı kolay, lezzeti dillere destan bu tatlıyı deneyin!

İzmir'in eşsiz tatlarından biri olan İzmir Bombası'nın tarifi şimdi açığa çıktı. Bu muhteşem tatlıyı deneyerek sevdiklerinizi şaşırtın.

İzmir Bombası: Ege'nin eşsiz lezzetini mutfaklarınıza taşıyın. Bu kolay ve lezziz tarifle damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakın.

İzmir bombası tarifi!

Malzemeler

250 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş fındık ve fıstık karışımı
3 su bardağı un
Badem şeklinde doğranmış çıtır bademler (süslemek için)
Pudra şekeri (üzerini kaplamak için)

Yapılışı:

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

Tereyağı ve pudra şekerini bir kaba alın. Mikser yardımıyla iyice karıştırın.
Yumurtayı ekleyin ve karışımı tekrar çırpın.
Vanilya, tarçın ve dövülmüş fındık-fıstık karışımını ekleyin.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayarak top şekli verin.
Hazırladığınız topları fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine bademleri bastırarak yapıştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız tatlıların üzerini hemen pudra şekeri ile kaplayın.