Evde kendi dondurmanızı yapmak ister misiniz? Vanilyalı dondurma tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratın. Kolay yapımı ve lezzetiyle bu tarif, yaz aylarının vazgeçilmezi olacak. Şimdi, bu serinletici lezzeti nasıl hazırlayabileceğinizi adım adım öğrenin.

Mis gibi vanilya kokusuyla evde kolayca hazırlayabileceğiniz vanilyalı dondurma tarifi, yaz aylarının serinleten lezzeti olacak. Bu tarifle, kendi mutfağınızda profesyonel dondurma yapmanın keyfini çıkarın. İşte pratik ve lezzetli vanilyalı dondurma yapımı.

Sıcak yaz günlerinde serinlemek için evde yapabileceğiniz en lezzetli tariflerden biri: vanilyalı dondurma. Bu tarifle, hem kolay hem de hızlı bir şekilde dondurmanızı hazırlayabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Adım adım vanilyalı dondurma yapımı burada.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Malzemeler

2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
4 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
200 gr süt kreması

Yapılışı

2 bardak sütü çelik tencereye alın. Vanilyayı ilave edip orta ateşte karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten alıp 15 dakika dinlendirin.
Sütü tel süzgeçten geçirerek ayrı bir kaba dökün. Sütü boşalttığınız tencereye 4 yumurta sarısı ve tozşekeri alıp el mikseri ile hızlı hızlı çırpın.
Ilık sütü yumurtalı karışıma azar azar dökerek sürekli karıştırın. Tencereyi içi su dolu başka bir kabın içine oturtup (benmari usulü) kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynatmamaya özen gösterin, krema kıvamına gelinceye kadar 10-15 dakika pişirin.
Krema, kaşığa yapışmaya başlayınca ayrı bir kaba döküp soğumaya bırakın. Üzerinin kaymak tutmaması ve pürüzsüz bir krema kıvamında olması için arada bir karıştırın.
200 gr süt kremasını ayrı bir kasede hafifçe çırpın. Hazırladığınız soğuk kremaya azar azar dökerek karıştırıp yedirin. Üzerini kapatıp buzlukta donuncaya kadar bekletin.
Karışımı derin bir cam kalıba alın ve üzerini alüminyum folyo ile örtün. Buzlukta 20 dakika daha bekletin.
Karışım, biraz toparlamaya başladığı zaman buzluktan çıkarıp mikserle birkaç saniye çırpın. Üzerini alüminyum folyo ile örtün.
Buzlukta 20 dakika daha bekletin. Tekrar çıkarıp mikserle çırpın. Dondurma kıvamına gelene kadar bu çırpma işlemini tekrarlayın.
Hazırladığınız dondurmayı alüminyum saklama kaplarına alıp ağzını sıkıca kapatın ve servis yapıncaya kadar buzlukta bekletin.
Vanilyalı dondurmayı servis ederken, üzerini çikolatalı sos ile süsleyebilirsiniz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz vanilyalı dondurma tarifi ile yaz sıcaklarında serinlemenin keyfini çıkarın. Bu tarifle, doğal ve lezzetli bir dondurma yapabilir, sevdiklerinizle birlikte enfes tatlar keşfedebilirsiniz. Kendi mutfağınızda profesyonel dondurma yapmanın tadını çıkarın. Afiyet olsun!