Galeta unu, poğaçalarınıza eşsiz bir çıtırlık katar. Bu özel tarif ile çay saatlerinizi daha da özel hale getirebilirsiniz. Patates ve peynir dolgusu ile bu poğaça, kesinlikle denemeniz gereken bir tarif!

Patatesli ve peynirli iç harcı ile zenginleştirilmiş, dışı galeta unuyla kaplanmış bu poğaça tarifi, mutfakta pratik ve lezzetli bir alternatif sunuyor. İşte size kolay ve lezzetli galeta unlu poğaça yapmanın yolları!

Çay saatleriniz için ideal, çıtır çıtır bir lezzet olan galeta unlu poğaça, hem göze hem damağa hitap ediyor. Bu tarifle, evinizde kolayca yapabileceğiniz bu lezzeti keşfedin. Hazırlanışı için işte size basit adımlar!

Malzemler:

Hamuru için;

125 gram tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı yoğurt
2 yumurta (birinin akı ayrılacak)
3,5 su bardağı un (500gr)
1,5 tatlı kaşığı (2 paket kabartma tozu)

İçi için;

3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber

Üzeri için;

2 su bardağı galeta unu

Yapılışı:

Hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırın, unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
Haşlanmış patatesleri, kaşar peyniri rendesi ile püre haline getirin, tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle avuç içi büyüklüğünde açtırın.
İçine 1 tatlı kaşığı patatesli harçtan ekleyerek uçlarını birleştirin ve yuvarlak şekil verin.
Poğaçaları önce yumurta akına daha sonra galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Ilık servis edin.

Domates ve biberin lezzet dansı: Tadı damağınızda kalacak Kahvaltılık Sos tarifi Domates ve biberin lezzet dansı: Tadı damağınızda kalacak Kahvaltılık Sos tarifi

Bu galeta unlu poğaça tarifi ile çay saatlerinizi renklendirebilir, misafirlerinizi şık ve lezzetli ikramlarla ağırlayabilirsiniz. Patates ve peynirin zengin lezzetiyle harmanlanmış bu poğaça, dışı çıtır içi yumuşacık bir yapıya sahiptir. Galeta ununun verdiği benzersiz dokunuş ile her ısırıkta unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşayacaksınız. Şimdi fırınınızı ısıtın, bu harika tarifi deneyin ve her lokmada lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi