Misafirleriniz için kahvaltıda sunabileceğiniz sıvı yağlı gevrek poğaça tarifi, herkesin beğenisini toplayacak. Hem pratik hem de dışı çıtır içi yumuşacık bu poğaça, kahvaltıların yeni gözdesi olmaya aday.

Ev yapımı poğaça deneyimini bir üst seviyeye taşımaya ne dersiniz? Sıvı yağ ile hazırlanan bu gevrek poğaça tarifi, kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek ve damaklarınızda unutulmaz izler bırakacak.

Kahvaltılarda yeni bir lezzet arayışı içindeyseniz, sıvı yağlı gevrek poğaça yapımıyla tanışın. Bu basit ve lezzetli tarif, tüm ailenizin beğenisini kazanacak ve sofralarınıza yeni bir tat katacak.

Malzemeler

2 adet yumurta (1'inin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 bardak un (yoğurma sırasında un yanınızda
1 çay kaşığı tuz (isterseniz artırabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
Çörek otu
Susam
1 kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Önce poğaçaların iç harcını hazırlayın. Çatalla ezdiğiniz peynire, ince ince doğradığınız maydanozları ekleyip karıştırın. İsterseniz kırmızı pul biber gibi başla tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz.

Hamur yoğuracağınız kaba, sıvı yağ, yoğurt, 1 yumurta ve 1 yumurtanın da beyazını koyup karıştırın.

Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek yoğurma kabına ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun.

Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, avuçlarınızın arasında yuvarlayıp, bastırarak açın. İçine peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın, pişerken açılmaması için kenarlarını iyice bastırın.

Hazırladığınız poğaçaları, içine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını çatalla iyice çırparak, bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. Susam ya da çörek otu serpin. 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin.

Püf Noktası

Sıvı yağ ile yapılan poğaçalar, katı yağlarla yapılanlara nazaran daha gevrek olurlar.Kullandığınız tüm malzemeler, özellikle de yumurtanın oda sıcaklığında olması, daha iyi bir sonuç almanızı sağlar.Zaten çok pratik olan bu poğaçayı isterseniz rulo şeklinde, daha kısa zamanda da hazırlayabilirsiniz. Bunun için hazırladığınız hamuru eşit iki parçaya bölün ve her bir parçayı hafifçe unladığınız tezgahınızda, merdaneyle istediğiniz boyutta inceltin. Bir kenarına iç malzemesini boydan boya yerleştirip, çok da sıkmadan rulo haline getirin. Diğer parça hamura da aynı işlemi uygulayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürüp pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve dilimleyerek servis edin.

Kahvaltılarınız için yeni bir soluk arıyorsanız, bu sıvı yağlı gevrek poğaça tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli bu poğaçalar, tüm aile bireylerinin ve misafirlerinizin favorisi olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!