Gül böreği, hem görsel hem de tat olarak misafirlerinizi etkileyecek bir seçenektir. Patatesli iç harcı ile dışı çıtır içi yumuşacık bir lezzet sunar.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Pratik ama lezzetli bir börek tarifi arayanlar için gül böreği ideal. Patatesli gül böreği, hem kahvaltılarda hem de çay saatlerinde tercih edilebilir.

Gül şeklindeki bu börek, görünüşüyle olduğu kadar lezzetiyle de ön planda. Patatesli gül böreği tarifi, tüm aile bireyleri ve misafirler tarafından sevilecek.

MALZEMELER

5 adet yufka

İç harcı için:

1 adet soğan
4 adet orta boy patates
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı çörek otu

TARİF

Patateslerinizin kabuklarını soyup rendeleyin.
Ardından ince ince doğranmış soğanları sıvı yağ ile birlikte tavaya alın ve güzelce kavurun. Tuz ilave edin. Patatesleri de üzerine ekleyerek birkaç dakika kavurun. Patatesler diri kalacaklar, uzun uzun kavurmanıza gerek yok.
Yufkaları dört eşit parçaya bölün. Sıvı yağ ve suyu ayrı bir kapta karıştırın. Ardından fırça yardımıyla yufkaların her yerine sürün.
Patatesleri yufkaların geniş tarafına uzunlamasına yayın.
Sıkıca rulo yaptıktan sonra döndürerek gül şeklini verin.
Fırın tepsinize dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz çörekotu ya da susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar 25-30 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarıp bir süre dinlendirin, ardından sıcak sıcak servis edin.

Patatesli gül böreği, hem lezzetli hem de pratik bir börek tarifidir. Aniden gelen misafirlerinize sunabileceğiniz bu tarif, kahvaltı ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifi deneyin ve lezzetli sonuçlarını görün. Çıtır dış yapısı ve yumuşacık içiyle, herkesin beğenisini toplayacak ve sofralarınıza şıklık katacak.