Pizza severler, bu tarif tam size göre! Ev yapımı pizza ile İtalyan mutfağının en ünlü lezzetini kendi mutfağınıza taşıyın. Hem ekonomik hem de lezzetli bu tarifle, pizza geceleriniz artık daha özel.

Kendi pizzanızı yapmanın verdiği tatminle tanışmaya hazır mısınız? Evde pizza yapmak, düşündüğünüzden çok daha kolay ve eğlenceli. İşte adım adım ev yapımı pizza tarifi ve püf noktaları.

Ev yapımı pizza ile lezzet maratonuna hazır olun! Bu tarifle, pizzanızı istediğiniz malzemelerle süsleyebilir ve ailece keyifli vakit geçirebilirsiniz. İşte mükemmel bir ev yapımı pizza için gereken her şey.

Pizza Tarifi

Malzemeler

5 su bardağı un
1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
Yarım yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağı (Ayçiçek de kullanabilirsiniz)
2 su bardağı ılık su

Sosu için:

2 su bardağı domates sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı kekik

Üzeri için:

Kaşar peyniri
Mozzarella peyniri
Sucuk
Sosis
Mısır
Siyah zeytin-Yeşil zeytin (dilerseniz)
Mantar

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Pizza Nasıl Yapılır?

5 su bardağı unu yoğurma kabına alarak ortasını çukur şeklinde yapalım.
Çukur haline getirdiğiniz unun ortasına instant maya, tuz, şeker, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş bir şekilde ekleyelim. Aynı anda hamuru elimizle yoğurmaya başlayalım.
Hamuru güzelce yoğuralım ve yumuşak kıvamlı elinize yapışmayan hamur elde edelim.
İyice yoğurduğunuz hamurun üzerini streç film ile örtelim. Hamurun mayalanması için en az 30 dakika hamurun üstü kapalı şekilde dinlendirelim.
Tezgâhın üzerine un serpelim.
Hamur mayalandığından üzerini açalım ve mayalanan hamuru un serpilmiş tezgâhın üzerine koyalım.
Elinizle hamuru toparlayıp havasını iyice alalım.
Hamuru iki eşit parçaya bölelim. İnce tabanlı bir hamur isterseniz hamuru 3 parçaya bölmelisiniz.
Ayırdığınız parçalardan birini beze şekline getirerek un serili tezgâhta merdane kullanarak güzelce açalım. Hamura hafif un serperseniz merdaneye yapışmasını önlemiş olursunuz.
Açılan hamuru pizza tepsinize almadan önce boyutun uygun olup olmadığını kontrol edelim.
Pizza tepsisine aldığınız hamuru elimizle etrafını güzelce düzeltelim.
Pizza tepsiniz yok ise normal fırın tepsisi kullanabilir tabana yapışmaması için mısır unu serpebilir veya yağlı kâğıt serebilirsiniz.
Çatal yardımıyla hamurun yüzeyine delikler açalım. Böylece hamurunuz pişerken kabarmayacaktır.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pizza tabanını 10 dakika pişirelim.
10 dakika sonra yarı pişen hamurunuzu fırından alarak hazırladığınız pizza sosu karışımını güzelce pizza tabanına sürelim.
Domates sosunuzun üzerine mozzarella peynir rendesini veya kaşar peyniri rendesini yayalım.
Üzerine tercih ettiğiniz şekilde sucuk, sosis, mantar, mısır, zeytin tanelerini ekleyelim.
Ardından pizzamızı son kez fırına sürelim ve 200 derecede 20 dakika pişirelim.
Sucuk ve sosisleri güzelce pişen, peyniri eriyen pizzamızı fırından alarak il sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim.

Artık evde pizza yapmanın ne kadar kolay ve keyifli olduğunu biliyorsunuz. Bu rehberle, kendi lezzetli pizzalarınızı yaratmak için ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahipsiniz. Malzemelerinizi seçin, hamurunuzu yoğurun ve fırına verin. Sonra, ev yapımı pizzanın tadını çıkarırken, bu özel anın keyfini çıkarın. Afiyet olsun!