Kahvaltı sofralarınızı renklendirecek ve pastane lezzetlerini aratmayacak bir tarif arıyorsanız, kır pidesi tam size göre. Evde kolayca yapabileceğiniz bu pratik ve ekonomik tarif sayesinde, sabah kahvaltılarınızı veya akşam çaylarınızı şenlendirebilirsiniz. İşte kıymalı patatesli kır pidesi tarifi.

Evde pastane lezzetinde kır pidesi yapmanın ne kadar kolay olduğunu keşfetmeye hazır mısınız? Pratik ve ekonomik bu tarifle, kıymalı patatesli kır pidesini kendi mutfaklarınızda hazırlayabilir, kahvaltılarınızı veya akşam çaylarınızı şenlendirebilirsiniz. İşte detaylı kır pidesi tarifi.

Pastane lezzetlerini evde denemek isteyenler için mükemmel bir tarif: Kır pidesi. Kıymalı patatesli bu lezzetli pideyi pratik ve ekonomik bir şekilde hazırlayarak, sabah kahvaltılarınızı veya akşam çaylarınızı şenlendirebilirsiniz. İşte pastane lezzetinde kır pidesi tarifi.

Malzemeler

Hamuru İçin:

1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru maya (ya da yarım paket yaş maya)
1 tatlı kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un 

İç Harcı İçin:

250 gram dana kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy yeşil biber
1 tutam tuz (dilediğiniz kadar)
1 tutam baharat karışımı (dilediğinizden, dilediğiniz kadar)

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Hamurun Hazırlanması:

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve elimizle güzelce karıştırın.
Ardından az az unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Hamurun üzerini kapatın ve 1 saat mayalanmaya bırakın.

İç Harcın Hazırlanması:

Kıymayı bir yoğurma kabına alın. Soğanı ve biberi robottan geçirip kıymaya ekleyin.
Tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyin.
Karışımı güzelce harmanlayıp yoğurun.

Pidenin Şekillendirilmesi:

Hamur mayalandıktan sonra uygun bir zemine alın ve 4 eşit beze elde edin.
Oklava ile her bir bezeyi tek tek açın. Açtığınız hamurun ortasına kıyma harcından ekleyip yanlardan kapatın.
Şekillendirdiğiniz pideleri fırın tepsisine yan yana dizin.

Üzerinin Hazırlanması:

Bir karışım hazırlamak için 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırın.
Bu karışımı pidelerin üzerine bir fırça ile sürün.

Pişirme:

Pideleri önceden ısıtılmış 175 derece alt üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Dilerseniz fırından çıkardıktan sonra üzerlerine tereyağı sürebilirsiniz.

Ev yapımı kır pidesi tarifi ile pastane lezzetini kendi mutfaklarınıza taşıdık. Kıymalı patatesli bu lezzetli pide, hem pratik hem de ekonomik bir seçenek olarak karşınıza çıkıyor. Sabah kahvaltılarında, akşam çaylarının yanında ya da özel günlerde misafirlerinize sunabileceğiniz bu kır pidesi, evde pide yapmanın ne kadar keyifli ve lezzetli olabileceğini gösterdi. Afiyet olsun!