Pastane ekleri, hem görsel olarak şık hem de lezzetli bir tatlıdır. Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu tarifle, çikolata ve kremanın enfes uyumunu yakalayabilirsiniz. Pastane ekleri tarifi ile mutfağınıza yeni bir tat katmak istemez misiniz?

Pastane ekleri, çikolata ve kremanın mükemmel uyumuyla tatlı krizlerinizi sona erdirecek nefis bir tariftir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu eklerler, hem pratik hem de çok lezzetli. Pastane ekleri nasıl yapılır merak ediyorsanız, adım adım tarifimizi takip edin.

MALZEMELER

Hamuru için malzemeler:

1 su bardağı su
1 su bardağından bir parmak fazla un
100 gr tereyağı
4 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker

Kreması için malzemeler:

2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
800 ml süt( 4 su bardağı)
1 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Yarım su bardağından biraz fazla un
Yarım su bardağı kadar nişasta

Üzeri için malzemeler:

100 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata

Bu kek kabına sığmıyor! Süt yerine bu malzemeyi kullanarak harikalar yaratın Bu kek kabına sığmıyor! Süt yerine bu malzemeyi kullanarak harikalar yaratın

EKLER TARİFİ

Öncelikle krema için tencereyi ocağa alın. Yumurta sarısı, süt, un şeker ve nişastayı ekleyin. Koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Muhallebiyi kapatmaya yakın tereyağı ve vanilyayı ekleyin.

Hazırlamış olduğunuz krema hamurunu üzerini kapatarak buzdolabına koyup soğumaya bırakın. Ardından süt ile krem şantiyi çırpıp kıvam aldırın.
Dolaba kaldırılan hamur iyice soğuyunca krem şanti eklenerek mikser ile iyice çırpılır.
Hamuru için un hariç tüm malzemeler ocağa alınır. Kaynayan suyun içerisine un eklenerek devamlı karıştırılır. Hamur katı bir kıvam alınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Soğuyan hamurun içerisine tek tek yumurtalar eklenerek mikser ile çırpılır.
Hamur ile yumurtalar tamamen karışıp yapışkan bir kıvam aldığında hamur sıkma torbalarının içerisine konulur. Fırın kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine uzun şeritler halinde hamur sıkılır. Sıkılan hamurlar 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirilir.
Fırından çıkarılan eklerler soğumaya bırakılır.Soğuduktan sona ortadan kesilir. Alt kısmına hazırlanmış olan krema sıkılır ve üstü kapatılır. İçerisine krema eklenen eklerler benmari usulü eritilmiş çikolataya bandırılır. Eklerlerinizin üstünü istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Pastane ekleri, evde kolayca yapabileceğiniz ve sofralarınızı tatlandıracak lezzetli bir tatlıdır. Çikolata ve kremanın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu eklerler, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edecek. Tarifimizi adım adım takip ederek, bu nefis eklerleri hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun