Evinizde kısa sürede hazırlayabileceğiniz ve lezzetiyle dışarıdaki çiğ köfteleri aratmayacak bir tarif mi arıyorsunuz? O zaman bu etsiz çiğ köfte tarifi tam size göre. Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu pratik tarif ile misafirlerinizi şaşırtacaksınız.

Misafirlerinize veya ailenize hızlıca hazırlayabileceğiniz pratik bir etsiz çiğ köfte tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarif ile çay saatlerinize renk katın. İşte detaylar.

Etsiz çiğ köfte severler için hem kolay hem de lezzetli bir tarif ile karşınızdayız. Dışarıda satılan çiğ köfteleri aratmayacak bu tarif ile evde sadece 10 dakikada pratik bir şekilde çiğ köfte hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım tarifimiz.

Etsiz Çiğ Köfte İçin Gerekli Malzemeler

2,5 su bardağı esmer bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı isot
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 yemek kaşığı domates salçası
5 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
1 adet soğan
1 adet limon suyu

Etsiz Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?

Bulguru Hazırlayın:
Bulguru derin bir kaba alın, üzerine 1,5 su bardağı sıcak su gezdirip üstünü kapatın ve 10 dakika bekleyin.

Soğanı Robottan Geçirin:
Soğanları robottan geçirin ve tel süzgeç yardımıyla fazla suyunu akıtın.

İsotu Hazırlayın:
İsotu küçük bir kaseye alın, üzerine sıcak su ekleyip yaklaşık 5 dakika bekletin.

Malzemeleri Robottan Geçirin:
Bulgurlar şiştikten sonra mutfak robotuna alın. Üzerine soğanı, suyu ile birlikte isotu, limon suyunu, nar ekşisini, salçayı, zeytinyağını, kırmızı biberi ve tuzu ilave ederek robottan geçirin. Bu işlemi yaparken robotu ara ara durdurun.

Harcı Yoğurun:
Hazırladığınız harcı bir kaba aktarın ve elinizle birkaç dakika güzelce yoğurun.

Şekil Verin ve Servis Edin:
Çiğ köfteye şeklini verin ve servis için hazırlayın. Dilerseniz dürüm şeklinde, dilerseniz marul ile servis edebilirsiniz.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Püf Noktası: Çiğ köfte için harcı robottan geçirirken tüm malzemelerin iyice karışması için robotu ara ara durdurun. Bıçaklara yapışan malzemeleri temizledikten sonra robottan geçirmeye devam edin. Kıvam çok koyu ise zeytinyağı ekleyin. Acılık ve ekşilik seviyesini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu pratik etsiz çiğ köfte tarifi ile dışarıdaki lezzetleri aratmayacak bir tat elde edeceksiniz. Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarif ile misafirlerinizi şaşırtabilir, ailenize nefis bir çiğ köfte sunabilirsiniz. Afiyet olsun!