Sosyal medya yasaklarına karşı sesini yükselten Dilruba Kayserilioğlu, Instagram erişim engeline yönelik tepkileri nedeniyle tutuklandı ve 4,5 yıl hapis istemiyle yargılanıyor. İşte Kayserilioğlu’nun sokak röportajındaki sert açıklamaları ve yargı sürecinin detayları.

Dilruba Kayserilioğlu Kimdir? İzmir'deki Tutuklama Olayı ve Gelişmeler

Dilruba Kayserilioğlu, 29 Ağustos 1991 doğumlu bir İzmirli. Annesiyle İzmir’de yaşayan Kayserilioğlu’nun babası ise Ankara’da yaşıyor. Sosyal medya ve sokak röportajlarıyla tanınan Kayserilioğlu, özellikle dijital medyanın etkileri üzerine eleştirilerde bulunan bir isim.

ATV canlı izle 19 Eylül: Müge Anlı ile Tatlı Sert canlı izle! ATV canlı izle 19 Eylül: Müge Anlı ile Tatlı Sert canlı izle!

Ne Olmuştu?

Dilruba Kayserilioğlu, 12 Ağustos 2024 tarihinde İzmir’de Instagram’a getirilen erişim engelini eleştirdiği bir sokak röportajının ardından tutuklandı. Kayserilioğlu, röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti sert bir şekilde eleştirmişti.

Dilruba Kayserilioğlu Ne Dedi?

Sokak röportajında, Instagram yasağına tepkisini dile getiren Kayserilioğlu, sosyal medyanın önemini vurguladı. Şu ifadeleri kullandı: “Sosyal medyayı kullanan influencer’lar var. Türkiye’nin hatta dünyanın artık yüzde 90’ı geçimini Instagram üzerinden sağlıyor. Hiçbir gerekçe sunmadan bir akşam çat diye 'kapattım, oldu' olmaz.”

Tutuklama ve Tahliye

Dilruba Kayserilioğlu, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla tutuklandı. Ancak, 30 Ağustos 2024 tarihinde tahliye edildi. Hakkında, 4,5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.