Kurabiye yapmanın püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? Bu basit ama etkileyici tarif, mutfakta geçirdiğiniz zamanı eğlenceli bir serüvene dönüştürecek.

Kakaolu ve sade lezzetin mükemmel uyumuyla tanışın. Bu özel kurabiye tarifi, çay saatlerinizi şenlendirecek, misafirlerinizi mest edecek.

Kurabiye yapımının sırlarını keşfetmek için mükemmel bir fırsat! Adım adım anlattığımız bu tarifle, kurabiyelerinizi bir sonraki seviyeye taşıyın.

Malzemeler

115 gr eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu ve vanilya
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Un ve kakao dışındaki malzemeleri hamur yoğurma kabında iyice karıştırın. Azar azar un ilave ederek kıvamına tam gelmeden, yani henüz çok yumuşakken hamurun yarısını başka bir kaba çıkarın.

Kalan hamura un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Ayırdığınız hamura da kakao ilave ederek rengi koyu kahve ve homojen olana kadar yoğurun.

Her iki hamuru da oklavayla 1 cm kalınlığında açın ve yine 1 cm genişliğinde çubuklar kesin. Strech film üzerinde çubukları bir sade bir kakaolu olarak 4 sıra ve 4 kat olacak şekilde dama gibi dizin. Her kata yumurta akı sürmeyi unutmayın.

Strech filmi üzerine sarın ve 1 saat kadar buzdolabında sertleşmesini bekleyin. Sonrasında 1 cm genişliğinde keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

180 derecede ısınmış fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Bu benzersiz kurabiye tarifiyle mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Hem görsel hem de lezzet açısından etkileyici bu tarifle, misafirlerinize unutulmaz tatlar sunabilir, ailecek keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Şimdi mutfakta yaratıcılığınızı konuşturma zamanı!"