Kesme irmik tatlısı şerbetli tatlılar içinde zevkle tüketilen tatlıların başında gelir. İyi pişmiş ve şerbetini çekmiş kesme irmik tatlısı, lokum yumuşaklığı ile unutamayacağınız bir damak tadı bırakacaktır. İşte bu harika tatlının tarifi ve püf noktaları...

Tatlı krizlerinizi bastıracak bir tarif arıyorsanız, kesme irmik tatlısı tam size göre! Lokum gibi yumuşacık bu tatlı, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak. İşte detaylı tarifi ve püf noktaları...

Geleneksel tatların en lezzetli hali kesme irmik tatlısı ile tanışın! Şerbetli tatlılar arasında yer alan bu eşsiz lezzet, yapımı kolay ve sonuçları mükemmel bir tariftir. İşte adım adım yapılışı ve püf noktaları...

Kesme İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Hamur Malzemeleri:

Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 tane yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbet Malzemeleri:

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
4-5 damla limon suyu

Bulamak İçin:

İrmik

Kesme İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbetin Hazırlanması:

Şeker ve Su Kaynatma:

Uygun bir tencereye toz şeker ve suyu alarak şerbeti kaynatın.
Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin.
10-15 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamurun Hazırlanması:

Hamur Karışımı:

Yoğurma kabına sıvı yağ, yumurta, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştırın.
Üzerine irmik ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edene kadar yoğurun.

Hamurun Şekillendirilmesi:

Hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
Her parçayı rulo haline getirin ve irmiğe bulayın.
Rulo haline getirdiğiniz hamuru iki parmak genişliğinde kesin.

Pişirme:

Kestiğiniz parçaları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden 170 derece ısıttığınız fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.

Tatlının Hazırlanması:

Şerbetleme:

Kızarıp pişen tatlıları bir kaba alın.
Üzerine soğumuş olan şerbeti dökün ve dinlenmeye bırakın.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Servis:

Şerbetini çeken tatlının üzerini süsleyerek servis edin.

Püf Noktaları:

Şerbetin soğuk, tatlının sıcak olması gereklidir, aksi halde tatlı hamurlaşabilir.
Hamuru yoğururken unu kontrollü ekleyin, kıvamını yakalamak için az az ilave edin.
Şerbeti döktükten sonra tatlıyı dinlendirin, böylece tatlı şerbetini tam olarak çeker ve lezzetli olur.

Afiyet olsun! Bu pratik ve nefis kesme irmik tatlısı tarifiyle, sevdiklerinizi mutlu edebilir ve herkesin beğenisini kazanabilirsiniz. Şimdiden yapacak herkesin eline sağlık!