Puf poğaça sever misiniz? O halde bu kuru mayalı puf poğaça tarifi tam size göre! Annelerimizin sıklıkla yaptığı, herkesin severek yediği bu lezzetli tarif ile mutfağınızda harikalar yaratacaksınız. Yoğurttan kuru mayaya kadar her detay bu tarifte!

Kuru mayalı puf poğaça, kahvaltıdan çay saatine kadar her anınıza eşlik edecek muhteşem bir lezzet. Bu tarifle poğaçalarınız puf puf kabaracak ve damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Kuru maya mucizesiyle yapılan bu poğaça tarifini mutlaka deneyin!

Herkesin hayran kalacağı yumuşacık bir poğaça tarifi mi arıyorsunuz? İşte size kuru mayalı puf poğaça tarifi! Evde kolayca yapabileceğiniz, pastane kalitesinde bu poğaçalar ile misafirlerinizi şaşırtacak, ailenize enfes bir lezzet sunacaksınız. Hazırsanız, tarifimize geçelim!

MALZEMELER

1 bardak ılık su
1 bardak yağ
1 bardak ılık süt
2 kaşık yoğurt
6 bardak un
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine:

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu ve susam

TARİF

Tüm sıvı malzemeleri bir kapta karıştırın.
Yoğurt ve yağ da ekleyin ve karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hamuru 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Mayalanmış hamurdan küçük parçalar alarak elinizle şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ile susam serpin.
Sıcak fırında 180 derecede yarım saat kadar pişirin.

Kuru mayalı puf poğaça tarifi, pratik yapımı ve enfes tadıyla sofralarınızı şenlendirecek. Adım adım tarifi takip ederek siz de bu yumuşacık ve lezzetli poğaçaları kolayca yapabilirsiniz. Deneyen herkesin hayran kalacağı bu tarifi mutlaka deneyin!