Evde pastane usulü açma yapmanın sırlarını öğrenmek ister misiniz? Bu tarif ile yumuşacık ve tel tel ayrılan açmalar hazırlayabilirsiniz. Kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi şenlendirecek bu enfes açma tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın.

Tel tel ayrılan ve yumuşacık açmalar yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Pastane lezzetini evinize getirecek bu tarif ile mutfağınızda harikalar yaratın. Herkesin favorisi olacak bu açma tarifi ile kahvaltılarınızı renklendirin.

Pastane usulü açma tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu kolay ve lezzetli tarif ile tel tel ayrılan, yumuşacık açmalar yapabilirsiniz. Hem pratik hem de enfes bu tarifle, kahvaltı sofralarınızın yıldızı olacaksınız.

Tel Tel Ayrılan Açma Malzemeleri

3 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta (birinin sarısını ayırın)
3 yemek kaşığı şeker
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
8 su bardağı un

Tel Tel Ayrılan Açma Püf Noktası

Tüm malzemeleri oda sıcaklığında bekletmeye özen gösterin.
Süt mutlaka el yakmayacak bir sıcaklıkta olacak, bu hamurun kabarmasını sağlar.
Hamur mutlaka yumuşak ve biraz ele yapışan bir kıvamda olacak.
Hamurun güzelce mayalanması için yaklaşık 40 dakika bekletmelisiniz. Ayrıca tepsiye aldıktan sonra da 20 dakika bekletmelisiniz.
Eğer vaktiniz yoksa fırını 50 dereceye alıp tepsi mayalandırmasını yapabilirsiniz.

Tel Tel Ayrılan Açma Tarifi

Mayayı Aktifleştirin:

Ilık sütün içerisine şekeri ve mayayı ekleyin. Eriyene kadar karıştırın.

Malzemeleri Karıştırın:

Geniş bir kabın içine mayalı karışımı ve un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın.
Ardından unu yavaş yavaş eleyerek ekleyin ve güzelce yoğurun.

Hamuru Yoğurun:

Hamur, kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmalı ve ele yapışmalıdır.
Hamuru bu kıvama getirdikten sonra üzerini kapatın ve mayalanması için yaklaşık 40 dakika bekletin.

Hamuru Şekillendirin:

Hamur mayalandıktan sonra yaklaşık mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve çay tabağı genişliğinde açın.
Ardından hamuru rulo şeklinde sarın ve sağlı sollu kıvırarak açma şeklini verin.
Hamur bitene kadar bu işlemi yapın.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Fırına Hazırlık:

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve açma hamurlarını tepsiye dizin.
Ayırdığınız yumurta sarısını açmaların üzerine sürün.
Hamuru 20 dakika daha tepside mayalandırın.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu pratik ve lezzetli açma tarifi ile evinizde pastane kalitesinde açmalar yapabilirsiniz. Tel tel ayrılan ve yumuşacık bu açmalar, kahvaltı ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve ev yapımı açmaların keyfini çıkarın. Afiyet olsun!