Özel günlerinizde ya da sevdiklerinizle bir araya geldiğiniz yemek davetlerinde sunabileceğiniz mükemmel bir ana yemek arayışındaysanız, etli güveç tarifimiz tam size göre. Hem şık hem de doyurucu bu yemeği keşfedin.

Davetleriniz için şık ve lezzetli bir seçenek olan etli güveç, kolay hazırlanışıyla da zamanınızı kurtaracak. Dana eti ve sebzelerin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu tarif, herkesi memnun edecek.

Fırında pişirilen etli güveç, lezzetli malzemeleri ve kusursuz pişirme tekniği ile her yemekte başarı garantisi sunar. İşte, adım adım etli güveç yapımının püf noktaları.

MALZEMELER

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

300 gram kuşbaşı kesilmiş dana eti
1 soğan
1 kaşık salça
1 kaşık sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 patlıcan
3 patates
3 yeşilbiber
2 kırmızı biber

TARİF

Tüm sebzeleri küp şeklinde doğrayın ve karıştırarak yağlanmış fırın kabına alarak 20 dakika 200 derecede pişirin.
Etleri tencerede suyunu çekene dek pişirin.
Etlere yağ, soğan ve salça da ekleyerek biraz daha pişirin.
1 bardak su ekleyin ve 20 dakika pişirin.
Fırın kabındaki sebzelere etleri ekleyin.
Güveç kaplarına paylaştırın.
Üzerlerine kekik dökün.
Sıcak fırında 180 derecede yarım saat pişirin.