Borcamda cocostar pasta: Bu pastanın lezzeti dillere destan. Evde kolayca yapabileceğiniz bu pastayı siz de deneyin. Hindistan cevizli kreması ve çikolata sosu ile muhteşem bir tatlı.
 

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Borcamda Cocostar Pasta Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
Keki için;

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt (200 ml)
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un

Kekin üzerini ıslatmak için;

1 su bardağı süt (200 ml)

Kreması için;

2 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt (400 ml)
3 su bardağı Hindistan cevizi

Üst ganajı için;

200 ml sıvı krema
120 gr sütlü çikolata
60 gr bitter çikolata

Borcamda Cocostar Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak yumurta ve şekeri mikser ile beyaz beyaz oluncaya kadar çırpalım.
Daha sonra sıvı yağ, süt, un, kakao, kabartma yozu ve vanilyayı ilave edelim.
Mikser ile güzelce çırpalım. Kuru malzemeleri eleyerek eklerseniz daha güzel bir kek elde edersiniz.
Borcamın tabanını sıvı yağ ile yağlayalım ve kek harcımızı borcama boşaltalım.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
Fırından aldığımız kekin üzerine sütü gezdirerek soğumaya bırakalım.
Üzeri için krem şantiyi süt ile çırpalım. Hindistan cevizini ekleyerek iyice karıştıralım.
Çikolata ganajı için sıvı kremayı ısıtalım, ardından çikolataları ekleyerek eritelim.
Kekin tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra krem şantiyi kekin üzerine yayalım.
Son olarak tamamen soğumuş olan çikolata sosunu pastanın üzerine gezdirelim.
Borcamda cocostar pastamız hazır. 2-3 saat buzdolabından dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Deneyecek herkese afiyet olsun.