Tatlı bir sürpriz yapmak isteyenler için mükemmel bir seçenek: Şambali! İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz Şambali tarifi.

Geleneksel lezzetlerimizden Şambali, şimdi evde yapımıyla da gündemde! Bu kolay tarifle herkesi tatlıya doyurun.

Şerbetli tatlı severler, buraya! Şambali, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek olarak karşınızda. İşte yapımı için gereken her şey.

MALZEMELER

2 bardak yoğurt
2 bardak şeker
4 bardak irmik
1 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 vanilya
Yer fıstığı
Şerbeti için:
4 bardak su
5 bardak şeker
2 damla limon

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

TARİF

Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya yakın limonunu sıkın. İstediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın.
Bir kaba aldığınız yoğurt, irmik ve şekeri çırpın. Un, vanilya ve karbonat ekleyip 15-20 dakika irmikler şişene kadar bekletin. Yağladığınız fırın tepsisine döküp üzerine yer fıstığı dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirdikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip üzerine soğuk şerbetinizi dökün.

Evde Şambali yapımı, bu kolay ve lezzetli tarifle artık çok daha keyifli! Bu geleneksel şerbetli tatlı, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın!