Evde kolayca yapabileceğiniz ve her haliyle çok sevilen kısır, çay saatlerinizi tatlandıracak enfes bir seçenektir. Merak edenler ve öğrenmek isteyenler için, lezzet dolu bir kısır yapımı rehberi hazırladık.

Kısır, Anadolu mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir. Eğer siz de evinizde sıcak ve lezzetli bir kısır yapmayı düşünüyorsanız, bu basit ve detaylı tarifle kendi kısırınızı yapabilirsiniz.

Kısır yapımı, lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar arayanlar için mükemmel bir seçenektir. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve tadanların damağında iz bırakacak bir kısır tarifi.

Kısır Tarifi

Malzemeler

1 büyük su bardağı ince bulgur
Yarım su sıcak su (bulguru ıslatmak için)
3 yaprak marul
1 demet maydanoz
3 adet taze soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı (soğanı kavurmak için)
1 küçük salatalık
5 tane çeri domates
1 tane orta boy sivri biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı (az gelirse ekleme yapın)
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1 küçük soğan

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Kısır Nasıl Yapılır?

Öncelikle bulguru sıcak suyla bir miktar ıslatıyoruz.
Ama çok az su ile, sadece suyu döktüğümüz anda hemen kendisini çekecek kadar ve kapağını kapatıp 5 dakika demlendiriyoruz.
Küçük bir tavada kuru soğanı ve sarımsağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile çok az kavurup salçasını ilave ediyoruz.
2 dakika daha kavurup ocağı kapatıyoruz.
Bulgurun içine döküyoruz ve bütün baharatları, nar ekşisini ve 1 çay bardağı zeytinyağını da ilave edip iyice harmanlıyoruz.
İnce ince doğradığımız yeşillikleri ilave edip iyice birbirine yedirdikten sonra en son domateslerimizi ilave edip karıştırıyoruz ve servis yapıyoruz.

Bu kısır tarifi ile mutfakta lezzetli anlar sizi bekliyor. Kolay ve pratik adımlarla, çay saatlerinizin ve gün menülerinizin vazgeçilmezi olacak enfes bir kısır yapabilirsiniz. Malzemeleri hazırlayın, adımları takip edin ve kendi el yapımı kısırınızın tadını çıkarın. Bu tarif, hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık sunarak, herkesin beğenisini kazanacak. Şimdi mutfakta yaratıcılığınızı konuşturma zamanı. Afiyet olsun!