Milföy hamuru kullanarak hazırlanan ıspanaklı peynirli börek, lezzeti ve pratikliğiyle sofralarınıza çıtır bir dokunuş ekleyecek. İşte adım adım tarif...

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz milföy hamurlu ıspanaklı peynirli börek, hem ağzınızda dağılan lezzetiyle hem de hızlı yapımıyla favoriniz olacak. Bu basit tarifi mutlaka deneyin.

Milföy hamuru, ıspanak ve peynirin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu börek tarifi, pratikliği ve lezzetiyle kahvaltılarınızı ve akşam yemeklerinizi şenlendirecek.

Milföy Hamurlu Börek Tarifi

Malzemeler

2 paket milföy 16 adet
Yada iki paket dikdörtgen milföy hamuru
200 gram ince doğranmış ıspanak
1 küçük kase beyaz peynir
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber

Üzerine sürmek için

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Susam
Çörek otu

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Milföy Hamurlu Börek Tarifi

Öncelikle ince doğranmış ıspanakların üzerine peynir sıvı yağ ve baharatları ilave edip karıştırın.
Milflöy hamurlarını merdane ile hafif açın ve sekiz eşit parçaya bölün.
Hazırladığınız ıspanaklı harçtan uç kısmına koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo şeklinde sarın. İsterseniz ikiye isterseniz üç eşit parçaya bölüp fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın.
Üzerine yumurta sarısı ve sütü karıştırıp sürün.
Susam yada çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar kontrollü şekilde 20-25 dakika pişirin. 

Milföy hamuru ile ıspanaklı peynirli börek tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Kısa sürede hazırlayıp sunabileceğiniz bu çıtır börekler, her öğününüzü özel kılacak. Kolay bulunan malzemelerle, evde hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif, lezzet arayışınızda yeni bir favori olacak. Afiyet olsun!