Hindistan cevizli kurabiye yapmak isteyenlere müjde! Bu tarif ile fırından çıkar çıkmaz biten bir lezzet elde edebilirsiniz. Pudra şekeri ile süslediğiniz kurabiyeleri afiyetle yiyin.

Hindistan cevizli kurabiye nasıl yapılır merak ediyorsanız, bu yazı tam size göre. Adım adım anlatılan tarif ile hindistan cevizli kurabiyelerinizi kolayca hazırlayabilirsiniz. Vanilya özütü ile lezzetine lezzet katan bu kurabiyeleri deneyin.
 

MALZEMELER:
1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1/2 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Fırını 180 dereceye (356°F) ısıtın ve fırın tepsinizi yağlayın veya pişirme kağıdı serin.

Büyük bir karıştırma kabında, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve toz şekeri iyice karıştırın. Karışım pürüzsüz ve kremsi bir kıvam aldığında vanilya özütünü ekleyin.

Ayrı bir kasede un, tuz ve Hindistan cevizini karıştırın. Bu kuru malzemeleri, tereyağı karışımına yavaşça ekleyerek birleştirin ve hamur oluşturana kadar karıştırmaya devam edin.

Hamurunuzu bir tezgah üzerine alın ve bir rulo oluşturun. Daha sonra streç filmle sarın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.

Dinlenmiş hamuru çıkartın ve 1 cm kalınlığında bir yuvarlak şekil vermek için merdane kullanarak açın.

Hamuru yuvarlak kurabiye kalıpları veya bir bardakla keserek kurabiyelerinizi oluşturun ve tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

Fırında 12-15 dakika kadar altın rengini alana kadar pişirin. Fırınınızın sıcaklığına bağlı olarak pişirme süresi değişebilir, bu nedenle kurabiyelerinizi yakından takip edin.

Bu kek kabına sığmıyor! Süt yerine bu malzemeyi kullanarak harikalar yaratın Bu kek kabına sığmıyor! Süt yerine bu malzemeyi kullanarak harikalar yaratın

Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra, pudra şekerini kullanarak üzerlerine hafifçe serpin.

Kurabiyeleri tepside birkaç dakika soğumaya bırakın, ardından tel ızgara üzerine alarak tamamen soğumalarını sağlayın.

Soğuyan Hindistan cevizli kurabiyelerinizi afiyetle yiyebilirsiniz. Çay veya kahve eşliğinde servis yapın ve lezzetin tadını çıkarın.