Kırmızı erik reçeli, tatlı severlerin favorileri arasında yer alıyor. Bu özel tarif ile kendi evinizde kolayca harika reçeller yapabilirsiniz. Kırmızı erikten yapılan bu reçel tarifi, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak.

Erik reçeli yapımı düşündüğünüzden daha kolay. Özellikle kırmızı erik kullanarak hazırlayacağınız bu reçel, hem lezzetli hem de göze hitap eden bir kahvaltılık olacak. Malzemeleri hazırlayın ve kırmızı erik reçeli yapımına başlayın!

Erik reçeli, mevsiminde tüketildiğinde ayrı bir lezzet sunar. İşte kırmızı erikle yapabileceğiniz, kolay ve lezzetli bir reçel tarifi. Bu reçeli deneyin ve kahvaltılarınızı veya tatlı saatlerinizi şenlendirin.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

MALZEMELER

15 adet iri kırmızı erik
2 su bardağıdan 2 parmak fazla şeker
Çeyrek limonun suyu
Yarım çay bardağı su

TARİF

Öncelikle eriklerimizi istediğimiz şekilde dilimleyelim.
Üzerine şekeri ekleyip ağzını kapatalım ve 1 gün suyunu salmasını bekleyelim.
Ertesi güne suyunu güzelce salan eriklerimize yarım çay bardağı su ekleyip yüksek ateşte ocağın altını açalım.
Kaynamaya başlayınca ocağı orta dereceye getirelim yani çok harlı olmasın ve 25 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alıp kaynatmaya devam edelim.
Bir bardak soğuk suyu alıyoruz, reçelimizden damlatıyoruz. Damlamız dibe kadar toplu inip dipte dağılıyorsa reçel olmuş demektir.
Olmaya yakın yani 25 dakika sonunda limonumuzu ekleyelim. 5 dk. daha kaynatıp ocağı kapatalım.
Uzun süre bozulmadan kalmasını istiyorsak sıcak sıcak bir kavanoza dolduralım.
Ağzını kapatalım ve kavanozu ters çevirelim tamamen soğuyana kadar ters kalsın.