Kahvaltı sofralarınızı baştan yaratacak bir tarif arıyorsanız, kremalı menemen tam size göre. Klasik menemenin lezzetini katlayan bu tarif, kremalı dokunuşuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak.

Menemenin sıradanlığını kırmak ve kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirmek istiyorsanız, kremalı menemen tarifimizle tanışın. Bu özel tarif, menemeni adeta yeniden keşfetmenizi sağlayacak.

Menemeni herkes sever, ama kremalı menemen deneyenlerin sayısı daha az. Eğer kahvaltılarınızda farklı bir lezzet arıyorsanız, kremalı menemen tarifimizle tanışmaya hazır olun. Bu lezzet, menemen algınızı tamamen değiştirecek!

KREMALI MENEMEN TARİFİ

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
3 yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük soğan
2 büyük domates
2 yemek kaşığı yemeklik krema
Tuz
Karabiber
Maydanoz (tercihe göre)

KREMALI MENEMEN NASIL YAPILIR?

1) Soğanı soyun ve yıkayın. Ardından küp küp doğrayın.

2) Bir tavada tereyağı ve zeytinyağını kızdırın.

3) Kızan yağa soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.

4) Bu arada domatesleri rendeleyin.

5) Soğanlar pembeleştikten sonra rendelediğiniz domatesi tavaya ekleyin ve iyice kavurun.

6) Ardından kremayı ekleyin ve damak tadınıza göre tuz ile diğer baharatları ekleyin. Kısık ateşte biraz daha pişirin.

 7) Son olarak yumurtaları kırın. Arzu ettiğiniz düzeye gelene kadar pişirin.

8) İsterseniz üzerini maydanozla süsleyerek servis edin.