İskilip dolması, Çorum mutfağının en sevilen ve en özel tariflerinden biridir. Et ve pilavın muhteşem uyumuyla hazırlanan bu lezzeti, evinizde kolayca yapabilir ve misafirlerinize unutulmaz bir ziyafet sunabilirsiniz.

Geleneksel Anadolu mutfağının eşsiz tatlarından biri olan İskilip dolması, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarifle, İskilip dolmasının yapımını adım adım öğrenebilir ve sofralarınıza renk katabilirsiniz.

Çorum'un damak çatlatan lezzeti İskilip dolması, et ve pilavın muhteşem birleşimiyle ortaya çıkan harika bir yemektir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

MALZEMELER

Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır?

2 bardak pirinç
1 soğan
1 kaşık tereyağı
Birer çay kaşığı tuz ve karabiber

Eti için:

Yarım kilo dana eti
2 kaşık tereyağı
Birer çay kaşığı karabiber ve tuz

TARİF

Etleri yıkayıp süzün ve bir tencerede üzerini geçecek kadar su ile pişirin.
Etleri süzün ve didikleyin.
Etlere biraz tereyağı ve baharat ekleyerek hafif kavurun.
Ayrı bir tencerede soğanları yağ ile kavurun.
Pirinçleri ekleyin.
Üzerine et suyunu ekleyin.
Baharatları ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin.
Pilavı demlendirin.
Servis tabağına önce pilavı üzerine etleri koyup servis edin.