Leblebi tozunu sadece yemeklerde değil, aynı zamanda muhteşem tatlılarda da kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte pratik ve lezzetli bir kurabiye tarifi.

Çorum'un geleneksel tatlarını evinizde deneyimlemek için leblebi tozlu kurabiye tarifi mükemmel bir başlangıç. Bu basit tarif ile herkesi etkileyin.

Sadece dört malzeme ile leblebi tozundan nasıl leziz kurabiyeler yapılacağını öğrenin. Bu tarif, çay saatlerinizi tatlandıracak.

Leblebi Tozlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı leblebi tozu (rondodan geçirilecek)
1 tatlı kaşığı kabarma tozu
1,5 -2 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

Üzeri için;

Sarı leblebi

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

Leblebi Tozlu Kurabiye Tarifi

Öncelikle leblebiyi rondodan geçirelim.
Sıvı yağ ve pudra şekerini karıştıralım ,leblebi tozu ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak hamur elde edelim.
Ceviz büyüklüğünden küçük parçalar alıp yuvarlayalım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ortalarına leblebi koyalım.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında 10-15 dk pişirelim her fırın ayarı bir olmuyor çok dikkatli olalım.
Üzerleri çatlamaya başlayınca kızarmasını beklemeden çıkaralım.
İlk piştiğinde yumuşak oluyor endişe etmeyin sıcakken dokunmayalım ilk sıcaklığı geçtikten servis tabağına alalım.

Leblebi tozlu kurabiye tarifimiz, pratik malzemelerle saray helvasını aratmayan lezzetler yaratmanızı sağlar. Çorum'un bu özel lezzetini evinizde deneyimleyin, sevdiklerinizle paylaşın ve çay saatlerinizi şenlendirin. Bu kolay ve lezzetli tarifle, herkesin beğenisini kazanacak tatlı anlar yaratın. Afiyet olsun!