Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları kapsamında, Çorumlu hemşehrimiz Halit Çağdaş, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdür Yardımcılığı görevine asaleten atandı. Daha önce aynı görevi vekaleten yürüten Çağdaş, uzun yıllar kamu kurumlarında çeşitli pozisyonlarda hizmet vermiş bir isim.

Halit Çağdaş Kimdir?

Nefes YDD’den 250 öğrenciye destek Nefes YDD’den 250 öğrenciye destek

1973 yılında Çorum’da doğan Halit Çağdaş, eğitim ve kariyer basamaklarını adım adım çıkmış ve ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuştur. İlk ve orta öğrenimini Çorum’da tamamlayan Çağdaş, üniversite eğitimine Trakya Üniversitesi Süt ve Ürünleri Bölümü ile başlamış, ardından Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri'nden mezun olmuştur.

Eğitimine yüksek lisans ile devam eden Çağdaş, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yüksek Lisansı'nı başarıyla tamamlamış ve “Örgütsel İletişimde Dijital Medyanın Kullanımı: Görgül Bir Araştırma” adlı teziyle uzmanlık alanını genişletmiştir.

Meslek hayatına medya alanında başlayan Halit Çağdaş, çeşitli radyolarda program yapımcılığı yapmış ve ardından Çorum Hâkimiyet Gazetesi’nde sayfa tasarım editörü ve muhabir olarak görev almıştır. Basın dünyasındaki tecrübelerinden sonra, kamu sektöründe önemli görevler üstlenmeye başlamıştır.

Kamu Sektöründeki Başarıları ve Görevleri

2003-2015 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde danışman olarak görev yaparak, önemli siyasi süreçlere katkıda bulunmuştur. Kamu sektöründeki tecrübeleri, onu çeşitli bakanlıklarda farklı pozisyonlara taşımıştır.

Adalet Bakanlığı ve PTT Genel Müdürlüğü’nde memuriyet
İçişleri Bakanlığı Çorum Valiliği Sosyal Etüt ve Proje İl Müdürlüğü görevi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü’nde uzman ve daire başkanlığı
Yurtdışı İşçi Hizmetleri ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nde daire başkanlığı

Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğündeki Görevleri

Eylül 2020'de Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı olarak atanan Halit Çağdaş, bu görevde büyük bir başarı sergilemiştir. Eylül 2023’te ARGE ve Proje Daire Başkanlığı görevine atanmış ve son olarak 2024 yılında Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdür Yardımcılığı görevine vekaleten getirilmiştir. Şimdi ise bu görevini asaleten sürdürecektir.