Polis olma hayali kuran binlerce aday, 32. Dönem POMEM başvuru tarihlerini merakla bekliyor. 2024 yılı POMEM başvuruları için geri sayım başladı. Henüz başvuru tarihleri açıklanmamış olsa da süreçle ilgili önemli detaylar şimdiden belli olmaya başladı.

32. Dönem POMEM Başvuruları Ne Zaman?

Şu an için 32. Dönem POMEM başvurularına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, önceki dönem alımları incelendiğinde, başvuru tarihinin KPSS sonuçlarının ardından açıklandığı gözlemleniyor. 31. Dönem POMEM başvuruları 4 - 14 Nisan 2024 tarihleri arasında tamamlanmıştı. 32. Dönem başvuru takvimi ise önümüzdeki günlerde Polis Akademisi tarafından açıklanacak.

Polis Akademisi Başkanlığı’ndan yapılacak duyurular doğrultusunda başvuru takvimi ve şartları netleşecek. Adaylar, başvurularını www.pa.edu.tr üzerinden gerçekleştirebilecek.

32. Dönem POMEM Başvuru Şartları Nelerdir?

Dönem POMEM başvuru şartları, yayınlanacak kılavuz ile belirlenecek. Ancak genel başvuru şartlarına göz atacak olursak:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Lisans veya önlisans mezunu olmak.

KPSS puanı ile başvurmak (önceki dönemlerde en az 60 puan alınması gerekmiştir).

Yaş şartı: 18 yaşını doldurmuş ve 30 yaşından gün almamış olmak.

Boy-kilo oranı: Erkeklerde en az 167 cm, kadınlarda en az 162 cm boy şartı aranıyor.

Adli sicil kaydı bulunmamak: Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak.

POMEM Başvuruları Nasıl Yapılır?

POMEM başvuruları, yayınlanan kılavuz doğrultusunda e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar, başvuru formunu doldurup, başvuru sayfasının altında yer alan 'ADAY BAŞVURUSUNU KAYDET' butonuna tıklayarak işlemi tamamlayacak. Başvuru sırasında dikkat edilmesi gereken adımlar şu şekildedir:

E-Devlet üzerinden giriş yapmak.
POMEM başvuru formunu eksiksiz doldurmak.
Gerekli belgeleri sisteme yüklemek.
Başvuru süresi içinde işlemleri tamamlamak.
Başvuru tamamlandığında adaylar, Polis Akademisi'nin belirlediği yazılı ve sözlü sınavlara katılmaya hak kazanacaklar.

32. Dönem POMEM Sınavları ve Kontenjanlar

Çorum'da Ahilik geleneği yaşatılıyor Çorum'da Ahilik geleneği yaşatılıyor

Polis Akademisi Başkanlığı, her dönem belirli sayıda aday alımı yapıyor ve kontenjanları kılavuzda açıklıyor. Henüz 32. Dönem POMEM için kontenjanlar açıklanmamış olsa da, 31. Dönem'de on binlerce adayın başvurduğu biliniyor. Sınav aşamaları ise yazılı, sözlü ve fiziki yeterlilik sınavlarından oluşuyor.

Polis olma yolunda büyük bir adım atmak isteyen adaylar için 32. Dönem POMEM başvuru süreci büyük önem taşıyor. Başvuru tarihleri ve şartları netleştikçe adaylar, başvurularını eksiksiz şekilde tamamlayarak polis alım sürecine dahil olabilirler. Resmi duyuruları takip etmek, başvuru sürecinde aksaklık yaşamamak için oldukça önemli.