Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) tarafından kutlanacak olan Ahilik Haftası etkinlikleri bu yıl 26-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi katkıları ile bu yıl 37.’si düzenlenecek olan Ahilik Haftası kutlamaları 26 Eylül Perşembe günü saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak.

ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ahilik Haftası kutlamalarına Birliğe bağlı tüm esnaf odaları temsilcilerini ve Çorumlu esnaf ve sanatkarları davet ederek, Ahilik Haftası programını ise şöyle açıkladı: 

Nefes YDD’den 250 öğrenciye destek Nefes YDD’den 250 öğrenciye destek

“26 Eylül Perşembe günü saat 08.30 Yılın Ahisi tarafından kahvaltı ikramı, saat 10.00 Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, saat 10.30 Çorum Valiliği ziyareti, saat 11.30 Belediye Başkanlığı ziyareti, saat 12.30 Mehteran eşliğinde Kadeş Barış Meydanı’ndan Hürriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü, saat 12.45 Hürriyet Meydanı’nda protokol konuşmaları ve esnaf ve sanatkarların ürünlerinin sergi açılışı, halk oyunları gösterisi, Ahilik konulu tiyatro gösterisi, yılın ahisine şed kuşatma töreni, hediye ve plaket töreni, Ahilik pilavı ve yanıç ikramı.

14.15 Kamile-Hacı Ahmet Akdağ Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nün ziyaret edilmesi.

15.00 Çorum Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nün ziyaret edilmesi, 

Berberler ve Kuaförler Odasınca her iki huzurevinde bakım etkinliği yapılması.

27 Eylül Cuma günü ise saat 12.00 Bölge Trafik Müdürlüğü önünde sürücülere leblebi ikramı ve broşür dağıtılması, Cuma namazında çeşitli camilerde Ahi Teşkilatı mensupları için Mevlid-i Şerif okunması, Cuma namazı çıkışı ise cemaate Ahilik pilavı ikramı.
14.00 Şehit Emin Güner Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin ziyaret edilmesi ve ‘Ahilik ve Edebiyat’ konulu konferans verilmesi.

Birlik Başkanı Gür, Çorumlu tüm esnaf ve sanatkarların 37. Ahilik Haftası’nı kutlarken, Ahilik geleneğini tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da kültürel bir miras olarak gelecek kuşaklara aktarmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.