Evinizde kolayca yapabileceğiniz, mis gibi kokan haşhaşlı çörekler için ihtiyacınız olan her şey bu tarifte! Adım adım anlatımıyla, haşhaşlı çörek yapımı hiç bu kadar pratik olmamıştı.

Misafirlerinizi şaşırtmak ve onlara unutulmaz lezzetler sunmak istiyorsanız, bu haşhaşlı çörek tarifi tam size göre. Tel tel ayrılan, ağızda dağılan bu çöreklerle herkesi mutfağınıza hayran bırakacaksınız.

Birbirinden lezzetli katlarıyla ünlü haşhaşlı çörekler yapmanın sırlarını öğrenmeye hazır mısınız? Bu tarif, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek ve sonuçlar sizi mest edecek.

MALZEMELER

Hamurunu hazırlamak için:

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

1 bardak ılık su
1 bardak ılık süt
1 çay bardağı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı tuz
5 bardak un
1 paket maya

İç harcı için:

200 gram haşhaş
1 bardak yağ
1 bardak ceviz içi

TARİF

Hamur malzemelerini bir kapta karıştırın ve yoğurun.
Üzerini örterek bir kenarda dinlendirin.
İç harç malzemelerini bir kapta karıştırın.
Bekleyen ve mayalanan hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
Her bir parçayı biraz açarak iç harcı hamurlara bölüştürün.
Uzun şeritler hâlinde kesin ve elinizle burgu şekli verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Sıcak fırında 170 derece yarım saat kadar pişirin.

Bu eşsiz haşhaşlı çörek tarifiyle, mutfakta yeni başarılar elde edeceksiniz. Kat kat lezzetiyle dikkat çeken, her lokması ayrı bir keyif veren bu çörekleri denemek için daha fazla beklemeyin. Misafirleriniz bu lezzeti unutamayacak ve her fırsatta sizden tarifi isteyecekler. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu mükemmel lezzetin keyfini çıkarın!