Mutfakta geçen zamanlar, en güzel anılardır. İşte size çocukluğunuzun vazgeçilmez lezzeti anne kurabiyesinin sırları!
Evinizi çocukluğunuzun o unutulmaz kokularıyla dolduracak bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Anne kurabiyesi yapmanın püf noktaları burada!
Her ısırıkta sizi geçmişe götürecek, dışı kıyır içi yumuşacık bir lezzet: Anne kurabiyesi. İşte tarifi ve tüyoları!
Anne Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler
1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
4-5 su bardağı un
Üzerine;
1 yumurtanın sarısı
Şeker
Anne Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Bütün malzemeler eklenir ve homojen olana kadar yoğurulur. Ele yapışmayan cıvıklıkta olması önemlidir.
Cevizden büyük şekilde yuvarlayıp tepsiye dizilir. Boyutu tercih meselesi
Üzerine yumurta sarısı sürüp şekeri de serpiştirince işlem tamam.
150 derece de fırında 25-30 dakika içi çeke çeke pişirilir.
Anne kurabiyesi tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zaman, sizi hem çocukluğunuza götürecek hem de şimdiki anın tadını çıkarmaya davet edecek. Bu basit ama lezzetli tarifi deneyerek, sevdiklerinize unutulmaz tatlar sunabilirsiniz. Mutfağınızda yaratıcılığınızı konuşturun ve bu klasik lezzeti kendi tarzınızla yeniden yorumlayın. Afiyet olsun!