Bisküvi ve kakaonun mükemmel uyumuyla hazırlanan mozaik pasta, hem çocukların hem de yetişkinlerin favorisi olacak. Pratik yapılışı ve nefis lezzetiyle dikkat çeken bu tarif, çay saatlerinizi ve özel davetlerinizi şenlendirecek. Kolayca yapabileceğiniz mozaik pasta tarifi için okumaya devam edin!

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Evde hızlı ve pratik bir tatlı yapmak isteyenler için ideal bir seçenek: Mozaik Pasta! Çocukluğunuzun en lezzetli hatıralarından biri olan bu pasta, bisküvi ve kakaonun muhteşem birleşimiyle herkesi kendine hayran bırakacak. İşte adım adım kolay mozaik pasta tarifi!

Çocukluğunuzdan hatırladığınız o lezzeti yeniden keşfetmeye ne dersiniz? Mozaik pasta, pratik yapılışı ve mükemmel lezzetiyle hem çocukların hem de yetişkinlerin favorisi olacak. Misafirlerinize sunabileceğiniz bu enfes tatlıyı hızlıca hazırlayın ve afiyetle tüketin!

Malzemeler

7 yemek kaşığı tereyağı (80 gram kadar)
1 su bardağı süt (200 ml)
4 yemek kaşığı pudra şekeri (yerine 3 yemek kaşığı toz şeker de kullanabilirsiniz)
3 yemek kaşığı kakao
2 paket sade pötibör bisküvi

Üzeri İçin:

½ su bardağı Hindistan cevizi tozu

Yapılışı

Tereyağının Eritilmesi:

Uygun bir tencere alıp, 7 yemek kaşığı tereyağını kısık ateşte güzelce eritin. Tereyağını yakmamaya özen gösterin.

Karışımın Hazırlanması:

Karıştırma kabına pudra şekeri veya 3 yemek kaşığı toz şekeri koyun.
Eritilen tereyağını üzerine ekleyin. Ardından 1 su bardağı sütü ekleyin.
Tüm malzemeleri karıştırma kabında çırpın.

Bisküvilerin Eklenmesi:

2 paket pötibör bisküviyi karışımın içerisine kırın. Çok büyük veya çok küçük parçalara ayırmamaya özen gösterin.
Bisküvileri karışıma ekledikten sonra spatula yardımı ile tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Bisküvilerin kakaolu harca iyice bulanmasını sağlayın.

Kalıba Dökme:

Servis edilecek kabın içini streç film ile kaplayın. Kaplamazsanız pasta harcı yapışır ve kalıptan kolayca çıkmaz. Baton borcam kalıbı ya da kek kalıbı kullanabilirsiniz. Eğer bunlar yoksa herhangi bir kalıp da uygun olacaktır.
Tüm harcı kalıba dökün ve üzerini spatula yardımı ile düzleyin.
Kalıbın kenarlarında kalan streç film ile pastanın açık kalan yerlerini de güzelce sarın.

Soğutma:

Mozaik pastayı buzdolabınızın dondurucu bölümünde yaklaşık 4 saat kadar dondurun.

Servis:

Servis edeceğiniz zaman pastayı streç filmden çıkarıp dilimleyin.
Üzerine Hindistan cevizi tozu serperek servise hazır hale getirin.

Mozaik pasta, pratikliği ve lezzeti ile sofralarınızı şenlendirecek. Bu tarif, hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından çok sevilecek. Misafirlerinize sunabileceğiniz bu nefis tatlıyı deneyin ve afiyetle tüketin!