Çocuklarınız için lezzetli ve pratik bir tatlı arıyorsanız, labneli tiramisu tarifini mutlaka denemelisiniz. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, çocuklarınızın da çok beğeneceğinden emin olabilirsiniz.

Çocuklarınızı şımartmanın en lezzetli yolu! Efsanevi tiramisu tarifimizi kaçırmayın!

MALZEMELER

4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı un

MUHALLEBİ MALZEMELERİ

1 litre süt 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 yumurta sarısı 1 paket vanilya 1 paket lebne 200 gramlık

KEKİ ISLATMAK İÇİN

1 su bardağı sıcak su 1 paket üçü bir arada 1 yemek kaşığı şeker

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

ÜZERİ İÇİN

1 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpın. Yumurta ve şeker iki katına ulaşınca içine vanilya kabartma tozu kakao ve unu ilave edip tekrar karıştırın.

Kek harcımız hazır olduktan sonra yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına döküyoruz ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20-25 dakika arası pişirin.

Kek pişerken muhallebimizi hazırlayalım ; tencerenin içine süt,şeker,un ve yumurta sarısını katıp, karıştırın.

Ocağın üzerine alıp, koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırın,topaklanmasın dikkat edin. Koyulaşınca Ocak’tan alın içine vanilya ve labneyi katıp, mikserle iyice karıştırın.

Muhallebi hazır.

Kekimiz fırından çıktı, kalıbından çıkartıp, soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra ortadan ikiye bölün,kalıbımızı yıkayıp, kurulayın servis tabağının üzerine bırakın.Keki ıslatmak için su,kahve ve şekeri bir kasede karıştırın.

Kalıbın içine bir parça keki katıp, kahveli suyla ıslatın üzerine muhallebinin yarısını dökün.Diğer kek parçasını da üzerine bırakın ve kahveli suyla ıslatın.Kalan muhallebiyi üzerine döküp, düzeltin buzdolabına alın.Vaktiniz varsa bir gece dinlendirin yoksa 4 saat yeterli olacaktır.

Kakaoyu servis yapmadan önce üzerine serpin, daha sonra kalıbından çıkartıp, servis yapın afiyetle tüketin.