Patates kroket, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek. Bu basit tarifi takip ederek, dışı çıtır içi yumuşacık kroketler yapabilirsiniz. Hazır mısınız?

Dışı çıtır, içi yumuşacık patates kroketler yapmak sandığınızdan çok daha kolay. İşte evde çıtır çıtır kroket yapmanın sırları.

Snack zamanı hiç bu kadar lezzetli olmamıştı! İşte adım adım çıtır patates kroket yapmanın en pratik yolu.

MALZEMELER

4 adet orta boy patates
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Bulamak için:

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

1 kase un
1 kase galeta unu
2 adet yumurta (+ diğer yumurtalardan kalan beyazlar)

Kızartmak için:

2 su bardağı sıvı yağ

TARİF

Patatesleri güzelce yıkayıp haşlayın.
Haşlanan patatesleri sıcak sıcak ezin.
Püre haline gelen patateslerin içine tereyağını ve 2 adet yumurta sarısını ilave edip karıştırın.
Pürüzsüz bir kıvam alınca nişasta ve baharatları ekleyip karıştırın.
Püreyi sıkma torbasına alın. Kesme tahtasını streçle kaplayın. Üzerine püreyi şeritler halinde sıkın.
Harcın dinlenip kıvam alması için 1 saat kadar dondurucuda bekletin.
Dondurucudan aldıktan sonra istenilen büyüklükte şeritler kesin.
Her bir parçayı önce una sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın.
Dışının daha çıtır olması için tekrar yumurta ve galeta ununa bulayın.
Kızdırılmış yağda kızartın.
Yanına soslarla servis edebilirsiniz.

Ev yapımı patates kroketler, atıştırmalık severler için mükemmel bir seçenek. Bu tarif, patatesin basit ama etkileyici bir dönüşümünü sunuyor. Dışı çıtır, içi yumuşacık bu lezzetli atıştırmalıkları deneyin ve her öğünde lezzet şöleni yaşayın. Afiyet olsun!