Bu profiterol tarifi, tatlı ihtiyacınızı tam olarak karşılayacak. Çikolata ve kremanın lezzetli birleşimi, her ısırıkta sizi başka dünyalara götürecek.

Evde mükemmel profiteroller yapmaya hazır mısınız? Bu adım adım rehber ile profiterol yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Şimdi deneyin ve bu lezzet şölenini kaçırmayın!

Çikolata ve kremayla dolu bu profiterol tarifi, tatlı severlerin favorisi olacak. Kolay adımlar ve püf noktaları ile kusursuz profiteroller yapın.

MALZEMELER

Profiterol Hamuru İçin:

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı un
125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)
3 yemek kaşığı toz şeker
3 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
1/2 çay kaşığı tuz

Kreması İçin:

500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin (veya vanilya çubuğu)
1 tatlı kaşığı tereyağı

Çikolata Sosu İçin:

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

220 gram bitter çikolata
200 gram krema (1 kutu)

TARİF

Kremasını hazırlamak için, bir sos tenceresine süt, toz şeker, un, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip koyu bir kıvam alana kadar sürekli olarak karıştırın.
Koyulaşan kremaya tereyağı ilave edip karıştırın, ocaktan alın ve oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurup, en az 1 saat buzdolabında bekletin.
Profiterol hamurunu hazırlamak için, su, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede kaynama noktasına getirin.
Ardından unu da ekleyerek 3-4 dakika sürekli olarak karıştırın. Toparlanan hamuru ocaktan alıp bir kaseye alın ve oda sıcaklığında, ara ara hamuru karıştırarak 15 dakika soğutun
Yumurtaları birer birer ekleyerek dinlenmiş ve soğumuş olan hamura yedirin.
Hamur, yumurtalarla tamamen karıştıktan sonra elastik ve yapışkan bir hamur elde edin ve sıkma poşetine alıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Hamurları düzeltmek için elinizi ıslatıp üzerlerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Pişen profiterol hamurlarını oda sıcaklığında dinlendirin.
Hamurların alt kısımlarından bıçak yardımıyla delik açın. İçini hazırladığınız kremayla doldurun.
Çikolata sosu için; küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerine krema ilave edip güzelce karıştırın. Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerine dökün

Bu profiterol tarifi ile evde çay saatlerinizi tatlandırabilir, özel günlerinizi şenlendirebilir ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Her bir lokması ile unutulmaz anlar yaratın ve bu kusursuz lezzeti herkesle paylaşın. Çikolatalı ve kremalı bu tatlı, her zaman büyük beğeni toplayacak ve sizi bir tatlı ustası yapacak. Şimdi bu tarifi deneyin ve tatlı sanatınızı sergileyin. Afiyet olsun!