Çikolatanın büyüsüyle harmanlanmış kakaolu ıslak kek, tatlı severlerin yeni favorisi. Bol sosuyla ve tam kıvamında bir lezzet sunan bu keki denemeden geçmeyin. İşte kolay ıslak kek yapımı!

Kakaolu ıslak kek, çay saatlerinizi tatlandıracak enfes bir seçenek! Hem pratik hem de eşsiz lezzetiyle, her yaştan insanın beğenisini kazanacak. Kakaolu ıslak kek tarifi için okumaya devam edin.

Islak kekin en lezzetli hali: Kakaolu! Bu eşsiz tarif ile ıslak kekinizi daha da özel yapın. Her lokmada çikolatanın derin lezzetini hissedeceğiniz bir tatlı hazırlamak için gerekenler burada!

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) un

Kek kalıbını yağlamak için:

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

1 su bardağı süt (daha ıslak isterseniz süt miktarını arttırabilirsiniz)
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı tuz

TARİF

Islak kek tarifi için derin bir kasede yumurta ve şekeri aktarın.
Şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Ardından içerisine sütü, sıvı yağı ilave edin.
Vanilini de ekleyin. Koyup tekrar karıştırın.
Topak kalmaması için kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirin.
Karışıma ekleyin.
Son bir kez daha güzelce çırpın.
Yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kabın içerisine karışımı dökdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Keki ıslatmak için bir sos tenceresinde süt, toz şekeri aktarın.
Sıvı yağı da ilave edin.
Kakao ve bir tutam tuzu karıştırıp bir taşım kaynatın.
Kaynayınca ocaktan alın.
Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, hazırladığımız sıcak sosu dökün ve çekmesini bekleyin.
Sosunu sünger gibi çeken iç kısmı yumuşacık ıslak keki dilimledikten sonra üzerine file badem serpiştirerek servis edin