Sandık Kokusu 30. Bölüm İzle! Show TV'de Son Bölüm Tek Parça HD Sandık Kokusu 30. Bölüm İzle! Show TV'de Son Bölüm Tek Parça HD

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma sırasında 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na dikkat çekerek önemli bir mesaj verdi. Konuşmasının sonunda peruğunu çıkaran Yontar, Genel Kurul'da bulunan tüm vekillerden büyük alkış aldı ve duygusal anlar yaşandı. Peki, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar kimdir, hayatı ve siyasi kariyeri nasıl şekillendi?

Nurten Yontar Kimdir? Hayatı ve Kariyeri

1965 yılında Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinde dünyaya gelen Nurten Yontar, 1977 yılında ailesiyle birlikte Göç Anlaşması kapsamında İstanbul Gaziosmanpaşa'ya yerleşti. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimini de aynı bölümde tamamladı. 25 yıl boyunca özel sektörde, özellikle hayat ve emeklilik sigortası alanında, insan kaynakları, muhasebe ve finans müdürlüğü pozisyonlarında çalıştı.

Siyasi Kariyerine Uzanan Yolculuk

Nurten Yontar, CHP'de aktif olarak çeşitli görevlerde bulundu. Sandık ve okul sorumlusu, mahalle sorumlusu olarak görevler üstlenerek partinin saha çalışmalarına katkı sağladı. 2015 yılında Tekirdağ Merkez İlçe Kadın Kolu yönetiminde görev aldı ve Süleymanpaşa ilçe yönetiminde sayman olarak yer aldı. 2015-2017 yılları arasında Tekirdağ İl yönetiminde sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak çalıştı.

Ocak 2018'de yapılan Tekirdağ İl Kadın Kolları seçiminde İl Başkanı olarak seçilen Yontar, 2019 Yerel Seçimleri'nde Süleymanpaşa Belediye Meclis üyesi olarak görev aldı. Ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türk Kızılay Derneği üyesi olan Yontar, Tekirdağ Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenmektedir.

Nurten Yontar'ın Dil Yetkinlikleri ve Sosyal Faaliyetleri

Nurten Yontar, orta düzeyde İngilizce ve iyi düzeyde Bulgarca bilmektedir. Sosyal projelerde aktif olarak rol alan Yontar, toplum yararına birçok çalışmaya imza atmış ve sivil toplum kuruluşlarında etkin roller üstlenmiştir.