Tarihi dizi Kuruluş Osman, yeni sezonunda dikkat çeken karakterlerden biri olan Komutan Lucas ile izleyicileri etkilemeye devam ediyor. Dizinin kadrosuna Bizanslı Lucas rolüyle katılan Özgür Çevik, başarılı oyunculuğu ve güçlü karakteriyle adından söz ettiriyor. Peki, Kuruluş Osman'ın Komutan Lucas'ı Özgür Çevik kimdir?

Özgür Çevik Kimdir?

Özgür Çevik, 27 Mayıs 1981 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Beş yaşına kadar İstanbul'da büyüyen Çevik, ilkokulu Amasya'da, ortaokulu Lüleburgaz'da ve liseyi ise Bingöl ve Kocaeli Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nü kazanan Özgür Çevik, aynı dönemde müzik alanında çalışmalar yapmaya başladı.

Discord Kapandı! Sırada Twitch mi Var? Twitch kapatılacak mı? Discord Kapandı! Sırada Twitch mi Var? Twitch kapatılacak mı?

Kariyerinin Dönüm Noktaları

Özgür Çevik, 2004 yılında yayınlanan "Akademi Türkiye" yarışması ile tanındı ve müzik kariyerinde önemli bir çıkış yaptı. Aynı yıl, Kanal D'de yayınlanan "Yabancı Damat" dizisinde canlandırdığı Niko karakteriyle büyük bir çıkış yakaladı ve geniş kitleler tarafından tanındı. Bu dizideki performansı, kariyerinin dönüm noktalarından biri oldu.

Çevik, daha sonra "Avrupa Yakası" ve "Kavak Yelleri" gibi popüler dizilerde konuk oyuncu olarak rol aldı. "Gece Sesleri" adlı dizide başrolü üstlendi ve ardından "Balkan Düğünü" dizisinde de önemli bir rol oynadı. 2015-2018 yılları arasında yayınlanan "Kırgın Çiçekler" adlı dizide Toprak karakterini başarıyla canlandırdı. Son olarak, "İyilik" dizisinde Koray karakterine hayat verdi.

Özgür Çevik ayrıca "Romantika Müzikali" ve "Damdaki Kemancı" gibi müzikallerde de yer aldı. Rol aldığı diğer yapımlar arasında "Şubat", "Saklı Kalan", "İtirazım Var", "Kırgın Çiçekler", "Kaygı", "Yeşilçam", "Sen Ben Lenin", "İyilik", "Kaçış" ve "Alparslan: Büyük Selçuklu" gibi dizi ve filmler bulunmaktadır.

Komutan Lucas Karakteri Hakkında

Kuruluş Osman dizisinde Komutan Lucas, uçlardaki tüm tekfurlukların başındaki bölge komutanıdır. Kendi halkına karşı oldukça merhametli ve adaletli bir tutum sergileyen Lucas, aynı zamanda büyük bir Türk düşmanlığı beslemektedir. Stratejik düşünen, usta bir savaşçı ve siyasi bir deha olan Komutan Lucas, dizinin yeni sezonunun en dikkat çeken karakterlerinden biri olarak öne çıkıyor.