Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çocuklara yönelik şantaj ve istismar gibi iddialarla gündeme gelen sosyal medya platformu Discord'a getirilen erişim engeline dair açıklamalarda bulundu. Discord'un kapalı bir sistem olduğunu belirten Uraloğlu, güvenlik birimlerinin bu platformda gerekli sorgulamaları yapamadığını ve bu nedenle müdahale etmekte zorlandıklarını ifade etti. Twitch gibi başka bir yayın platformunun kapatılıp kapatılmayacağına yönelik sorulara da yanıt veren Bakan Uraloğlu, "Toplumumuzu korumak için her türlü adımı atacağız." şeklinde konuştu.

Discord'a Erişim Engeli Getirildi

Bakan Uraloğlu, Discord platformuna erişim engeli getirildiğini hatırlatarak, Discord'un kapalı bir sistem olmasından dolayı güvenlik birimlerinin burada detaylı inceleme yapamadığını belirtti. Uraloğlu, "Discord gibi platformlar üzerinde yapılan incelemelerde, kullanıcı bilgilerinin ve IP adreslerinin paylaşılmaması sebebiyle erişim engeli uygulandı." açıklamasını yaptı.

Twitch Kapatılacak mı?

Leyla 5. bölüm tek parça full izle! NOW Leyla son bölüm izle Leyla 5. bölüm tek parça full izle! NOW Leyla son bölüm izle

Başka bir yayın platformu olan Twitch hakkında da konuşan Bakan Uraloğlu, toplum güvenliği ve çocukları korumak için gerekirse Twitch gibi platformlara yönelik de her türlü adımın atılacağını belirtti. Ancak Twitch'in kapatılmasıyla ilgili şu an için alınmış kesin bir karar olmadığı ifade edildi.

Sosyal Medya Platformlarına Tepkiler Sürüyor

Son dönemde sosyal medya platformları üzerinden yapılan paylaşımlara yönelik tepkilerin arttığını belirten Uraloğlu, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak adına her türlü adımın atılacağını vurguladı. Discord ve benzeri platformlar üzerinde denetim ve kontrol sürecinin zorluğuna dikkat çeken Bakan, "Bütün toplum kesimlerinin bu konuda birlik olup hareket etmesi gerekiyor." dedi.