MasterChef dokunulmazlığı kim kazandı? 18 Eylül eleme adayları belli oldu! MasterChef dokunulmazlığı kim kazandı? 18 Eylül eleme adayları belli oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 20. Olağanüstü Kurultayı’nda önemli gelişmelere sahne oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultayda yaptığı açılış konuşmasında net mesajlar verdi ve kişisel hırslar nedeniyle parti karşısında aday olanlara sert bir çıkış yaptı. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılmadığı kurultayda Özel'in açıklamaları dikkat çekti.

CHP'nin 20. Olağanüstü Kurultayı Başladı
CHP, 20. Olağanüstü Kurultayı'nı tüzük değişikliği gündemiyle başlattı. Kurultayın sembolik açılışı, 4 Eylül tarihinde Sivas Kongresi'nin 105. yıldönümü dolayısıyla Sivas'ta yapılmıştı. Resmi açılış ise 6 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Eski Genel Başkanlar Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın kurultaya katılırken, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu kurultaya katılmayan isimler arasında yer aldı.

Özgür Özel'den Kurultayda Sert Çıkış
Kurultayın açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çok net ve sert mesajlar verdi. Özel, kişisel hırsları nedeniyle partinin karşısında aday olanlara sert bir eleştiride bulundu:

"Kişisel hırslarından dolayı bu partinin karşısında adaylaşanlar, adaylaştıkları yerde kalsınlar. Bu dönem o hatalar yapılmayacak. Bir daha onlar bu partide görev almayacaklar."

Bu sert açıklamalar, partinin iç dinamiklerine yönelik mesajlar olarak yorumlandı ve kurultaya damga vurdu.

Tüzük Kurultayı ve Beklenen Değişiklikler
Kurultayın Divan Başkanlığı’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek seçildi. Kurultayda CHP tüzüğünde 20’ye yakın maddenin değiştirilmesi bekleniyor. Bu değişikliklerin parti yönetimi ve işleyişi üzerinde önemli etkileri olacağı düşünülüyor.

Eski Genel Başkanlar ve İnönü Ailesi Kurultayda
Kurultay protokolünde, CHP’nin eski genel başkanları Altan Öymen, Hikmet Çetin, Murat Karayalçın, İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker ve Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü için yer ayrıldı. Ancak kurultaya davetli olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılmaması dikkat çekti.