Kahvaltı sofralarınızda fark yaratmak isteyenler için mükemmel bir önerimiz var: Lezzetiyle damaklarda iz bırakan muhammara! Bu tarif, hem kolay hazırlanışıyla hem de enfes tadıyla kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak.

Sıcacık ekmekle birleştiğinde tadına doyum olmayan muhammara, kahvaltılarınızın yeni yıldızı olacak. Bu basit ama lezzetli tarifi denemek için sabırsızlanacaksınız. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz müthiş muhammara tarifi!

Kahvaltının en özel lezzetlerinden biri olan muhammara, sıcak ekmekle birleştiğinde harika bir tat sunuyor. Çocukluğunuzun salçalı ekmeğini hatırlatan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte, pratik ve lezzetli muhammara tarifi!

MALZEMELER

1 su bardağı domates salçası
1 su bardağı biber salçası
1 su bardağı sızma zeytinyağı
2 su bardağı ekmek kırıntısı
1 su bardağı ceviz içi
6 diş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pul biber

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

TARİF

Mutfak robotuna; salçaları, ekmek kırıntısını, zeytinyağını, cevizi, soyulmuş sarımsakları ve baharatları da ekledikten sonra, robotu çalıştırın.
Tüm malzemeleri püre haline gelene dek çekin.
Bir servis tabağına alın ve üstüne nar ekşisi gezdirip, cevizle süsledikten sonra servis edin. Kalan muhammarayı bir kavanoza kaldırıp, buzdolabında saklayabilirsiniz.

Afiyetle tüketebileceğiniz bu enfes muhammara tarifi, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Pratik yapımı ve muhteşem tadıyla sofralarınıza renk katacak bu lezzeti denemeyi unutmayın. Afiyet olsun!