Milli teknolojinin geleceği TEKNOFEST'te şekilleniyor Milli teknolojinin geleceği TEKNOFEST'te şekilleniyor

Türkiye’nin en sarsıcı olaylarından biri olan Münevver Karabulut cinayeti, aradan geçen 15 yıla rağmen hala tartışılmaya devam ediyor. Cem Garipoğlu, 2009 yılında vahşice işlediği cinayetle Türkiye’nin gündemine oturmuş, daha sonra firar etmiş ve teslim olduktan sonra 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak 2014 yılında cezaevinde intihar ettiği açıklanan Garipoğlu'nun ölümüne dair çeşitli spekülasyonlar sürüyor. Karabulut ailesi, Cem Garipoğlu’nun ölmediği ve kaçırıldığı iddiaları üzerine mezarının açılmasını talep etmişti. İşte bu konuda son dakika gelişmeleri...

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açıldı mı?

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması talebini kabul etti ve fethi kabir işlemi için gerekli hazırlıklar tamamlandı. Bugün saat 11.00'de savcı ve avukatların eşliğinde mezarın açılması planlandı. Sabah saatlerinden itibaren mezarlık çevresinde polis ve güvenlik güçleri yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Cem Garipoğlu Kimdir? Ne Zaman ve Nasıl Öldü?

Cem Garipoğlu, 29 Ekim 1991 tarihinde doğdu. 17 yaşındaki kız arkadaşı Münevver Karabulut’u 3 Mart 2009’da vahşice öldürmesiyle Türkiye gündemine oturdu.
Cinayetin ardından 197 gün firari olarak kaldıktan sonra, 17 Eylül 2009 tarihinde teslim oldu ve yargılama sonucunda 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
10 Ekim 2014 tarihinde kaldığı Silivri 5 No’lu Cezaevi’nde intihar ettiği açıklandı. Garipoğlu’nun ölüm şekli ise birçok spekülasyona yol açtı.

Cem Garipoğlu Nasıl Öldü?

Cem Garipoğlu’nun son görüntüleri cezaevi güvenlik kameralarına yansımıştı. Görüntülere göre, 9 Ekim'i 10 Ekim'e bağlayan gece Garipoğlu koridorda volta atıyor, ardından koğuşuna dönüyor ve bir daha kameralar tarafından görüntülenmiyor. Sabah sayımı sırasında, infaz koruma memurları Garipoğlu’nun koğuşuna girdiklerinde onu kendini asmış şekilde buldular. İntihar ettiği açıklandı ancak bu ölüm, bazı kesimler tarafından şüpheyle karşılandı.

Münevver Karabulut Cinayeti

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde İstanbul’da bir villada öldürülmüş ve cesedi parçalanarak Etiler’de bir çöp konteynerine atılmıştı. Türkiye'yi derinden sarsan bu cinayet, kadın cinayetleri ve adalet sistemi üzerine önemli tartışmaları tetiklemişti. Cem Garipoğlu cinayetten sonra firar etmiş, 197 gün sonra yakalanmış ve 24 yıl hapis cezası almıştı. Cezaevinde intihar ettiği açıklanmıştı.

Karabulut Ailesi ve Mezarın Açılması Talebi

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu’nun cezaevinde intihar etmediğini, kaçtığını veya kaçırıldığını iddia etmiş ve mezarın açılması için daha önce de taleplerde bulunmuştu. Ancak bu talepler o dönemde yargı tarafından reddedilmişti. Bugün ise Karabulut ailesinin avukatlarının talebi üzerine Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması kararı verildi ve fethi kabir işlemi gerçekleştirilecek.