Türkiye’nin en sarsıcı olaylarından biri olan Münevver Karabulut cinayeti, 2009 yılında işlenmiş ve bu trajik olay sonrası Garipoğlu Ailesi kamuoyunun dikkatini üzerine çekmiştir. Cinayeti işleyen Cem Garipoğlu, genç yaşta işlediği bu vahşi cinayetle Türkiye gündemini uzun süre meşgul etmiştir. İşte Garipoğlu Ailesi, aile üyeleri ve Garipoğlu Holding hakkında merak edilen tüm detaylar:

Garipoğlu Ailesi Kimdir?

Cem Garipoğlu, 3 Mart 2009'da Münevver Karabulut'u vahşice öldürmesiyle Türkiye'nin gündemine oturmuştur. Cinayetin ardından uzun süre firari olarak kalan Cem Garipoğlu, yakalanıp yargılandıktan sonra cezaevinde 2014 yılında intihar etmiştir. Bu süreçte Garipoğlu ailesi de çeşitli iddialar ve davalarla gündeme gelmiştir.

Mehmet Nida Garipoğlu (Baba): Cem Garipoğlu’nun babası olan Nida Garipoğlu, oğlunun cinayet sonrası firar etmesine yardım ettiği iddialarıyla yargılandı. Ailenin büyük sanayi kuruluşlarından Garipoğlu Holding'in sahibidir.

Makbule Garipoğlu (Anne): Cem Garipoğlu'nun annesi olan Makbule Garipoğlu, oğlunun teslim olmasından sonra medya önünde bazı açıklamalar yapmış, ancak sonrasında sessiz kalmayı tercih etmiştir. Cinayet sürecinde oğluna yardım ettiği gerekçesiyle yargılanmış ve ceza almıştır.

Hayyam Garipoğlu (Amca): Ünlü iş adamı ve Garipoğlu Holding'in yöneticilerinden biridir. Cinayet sonrasında Cem Garipoğlu'nun firarına yardım ettiği iddialarıyla gündeme gelmiş, ancak bu konuda yargılanmamıştır. Aileye yönelik açılan bazı davalarda adı geçmiştir.

Suat Garipoğlu (Amca): Ailenin bir diğer üyesi olan Suat Garipoğlu, aile şirketlerinin yönetiminde yer almış ve cinayet sürecinde adı medyada sıkça anılmıştır.

Seda Garipoğlu (Kardeş): Cem Garipoğlu’nun kız kardeşidir. Olayla doğrudan ilgisi olmamakla birlikte, ailenin kamuoyundaki görünürlüğü nedeniyle ismi gündeme gelmiştir.

Garipoğlu Holding Ne İş Yapar?

1970 yılında Kasım Garipoğlu tarafından kurulan Garipoğlu Holding, tekstil sektöründe faaliyet göstermeye başlamıştır. Zamanla genişleyen şirket, birçok sektörde faaliyet göstermiştir. Holding, Sümerbank’ın TMSF tarafından el konulup Oyak Grubu’na satılmasıyla da gündeme gelmiştir.

Şirketin faaliyet gösterdiği alanlar:

Trakya Endüstri
Papilla
Hidrojen Peroksit
Taurus PVC
Berolina
Royce Enerji İçeceği

Münevver Karabulut Cinayeti

Münevver Karabulut cinayeti, 3 Mart 2009 tarihinde İstanbul'da gerçekleşmiştir. 17 yaşındaki Münevver Karabulut, erkek arkadaşı Cem Garipoğlu tarafından başı kesilerek öldürülmüş ve cesedi bir çöp konteynerine atılmıştır. Cinayet, Türkiye'de büyük yankı uyandırmış ve uzun süre kamuoyunun gündeminde kalmıştır. Cem Garipoğlu, cinayetin ardından 197 gün firari kalmış, daha sonra teslim olmuş ve müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. 2014 yılında ise cezaevinde intihar ederek yaşamına son vermiştir.

Cem Garipoğlu'nun Babası Hapiste Mi?

57 ilde 1 ton uyuşturucu madde ele geçirildi 57 ilde 1 ton uyuşturucu madde ele geçirildi

Cinayet sonrası Nida Garipoğlu, oğlunun kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle tutuklandı ancak "ikametgâhı belli bir yerde" olması sebebiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Münevver Karabulut Ailesi Tazminat Aldı Mı?

Mahkeme sonucunda, Garipoğlu Ailesi’nin Münevver Karabulut Ailesi'ne 37.500 TL maddi, 1 milyon 250 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verilmiştir.