Eğer pratik ve lezzetli bir kurabiye tarifi arıyorsanız, sütlü kurabiye tam size göre. Sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Çocukların ve büyüklerin bayılacağı sütlü kurabiye, çayın yanına eşsiz bir eşlikçi olarak sofralarınızı şenlendiriyor. Bu kolay tarif ile 20 dakikada yumuşacık kurabiyelerinizi hazırlayın.

Canınız hafif ve lezzetli bir kurabiye mi istiyor? Sütlü kurabiye tarifi ile çay saatleriniz daha keyifli hale gelecek. Bu basit ve hızlı tarif ile herkesin beğenisini toplayacak kurabiyeler yapabilirsiniz.

Malzemeler:

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı süt

1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için )

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

 1 paket vanilya

3 su bardağı un

Üzeri için :

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Yumurta akı

ceviz kırığı

Sütlü Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı

Öncelikle yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı alalım. Çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurdan bir parça alarak avucumuzun içerisinde yuvarlayıp şekillendirelim. Kurabiyelerimizin üzerini önce yumurta akına ardından ceviz kırığına bulayalım. Bütün hamur bitinceye kadar kurabiyelerimizi şekillendirmeye devam edelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece altüst ayardaki fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.

Bu sütlü kurabiye tarifi ile çay saatleriniz artık daha keyifli ve lezzetli geçecek. Sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, hem çocukların hem de büyüklerin favorisi olacak. Yumuşacık ve ağızda dağılan bu lezzetli kurabiyeler, her yudum çayın yanında mükemmel bir eşlikçi olacak. Deneyin ve bu hafif tatlı lezzeti herkesle paylaşın!