Evde lezzetli bir atıştırmalık yapmak isteyenler için sütlü kurabiye ideal bir seçim. Bu kolay ve hızlı tarifle, çayınızın yanına eşsiz bir lezzet katın.

Kısa sürede lezzetli bir şeyler hazırlamak istiyorsanız, bu sütlü kurabiye tarifi tam size göre. Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan bu kurabiye, çay saatlerinizi renklendirecek.

Misafirleriniz için çabucak lezzetli bir atıştırmalık mı hazırlamak istiyorsunuz? İşte, sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz yumuşacık sütlü kurabiye tarifi ile mutfakta harikalar yaratın!

Sütlü Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

 Sütlü Kurabiye Yapmak İçin İhtiyacımız Olan Malzemeler:

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı süt

1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için )

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

 1 paket vanilya

3 su bardağı un

Üzeri için :

Yumurta akı

ceviz kırığı

Sütlü Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı

Öncelikle yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı alalım. Çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurdan bir parça alarak avucumuzun içerisinde yuvarlayıp şekillendirelim. Kurabiyelerimizin üzerini önce yumurta akına ardından ceviz kırığına bulayalım. Bütün hamur bitinceye kadar kurabiyelerimizi şekillendirmeye devam edelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece altüst ayardaki fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.

Pratik ve lezzetli bu sütlü kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi daha da özel kılın. Sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, hem aileniz hem de misafirleriniz için mükemmel bir seçim olacak. Çocuklarınızın seveceği bu yumuşacık lezzet, aynı zamanda büyüklerin de beğenisini kazanacak. Şimdi bu tarifi deneyin ve evinizde kurabiye yapmanın keyfini çıkarın. Afiyet olsun!